Labdarúgó NB I – Hajrágóllal nyert a Balmazújváros a DVTK ellen

Balmazújváros/Debrecen/Miskolc – Az újonc Balmazújváros a 94. percben büntetőből szerzett góllal 2-1-re győzött Debrecenben, a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.

A DVTK sorozatban három megnyert mérkőzés után kapott ki, míg Horváth Ferenc együttese harmadszor nyert a szezonban, s a tizedik helyre lépett előre a tabellán.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Diósgyőri VTK-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2 (1-1)

Debrecen, 1968 néző, v.: Farkas

gól: Karan (31.), illetve Tamás (20.), Arabuli (94.- 11-esből)
sárga lap: Forgács (34.), Lipták (66.), Óvári (80.), Antal (93.), illetve Vajda (44.), Haris (70.), Tamás (82.)
piros lap: Lipták (92.)

Diósgyőr:

Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács – Ugrai, Vela, Kocsis, Nono – Joannidisz (Óvári 71.), Szarka (Bacsa a szünetben)

Balmazújváros:

Pogacsics – Póti, Rus, Tamás, Uzoma – Vajda, Sigér, Orovecz (Haris 69.), Majszuradze – Zsiga (Rácz 60., Batarelo 90.), Arabuli

Az első félórában egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. A Balmazújváros agresszíven védekezett, s rendre veszélyes kontrákat vezetett, a 20. percben pedig a vezetést is megszerezte. A hazaiak eközben feltűnően pontatlanul játszottak, rengeteg volt a rossz passz Bódog Tamás együttesénél, amely ennek ellenére – váratlanul – egy szabadrúgást követő fejesből egyenlíteni tudott. A félidő hajrájában a hazaiak uralták a játékot, ám egy-két veszélyesebb lövésnél többre nem jutottak.

A második játékrész lényegesen eseménytelenebb volt az elsőnél. A csapatok nem igazán találtak fogást a másikon, így leginkább mezőnyjáték zajlott a pályán, kevés helyzettel. Tíz perccel a vége előtt aztán a vendégek ziccert hibáztak, s úgy tűnt, ez volt a meccslabda, ám – már a ráadásban – egy újabb szép vendégtámadás végén Lipták csak kézzel tudott menteni, az ezért megítélt büntetőt pedig Arabuli nem hibázta el.

– MTI –