Labdarúgó NB I – Hajrágóllal győzött az MTK a Paks ellen

A fővárosi Darko Nikac (j) és a paksi Lenzsér Bence az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott MTK Budapest-Paksi FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Dunaújvárosban 2016. április 12-én.
A fővárosi Darko Nikac (j) és a paksi Lenzsér Bence az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott MTK Budapest-Paksi FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Dunaújvárosban 2016. április 12-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Dunaújváros – A második helyen álló MTK Budapest a hosszabbítás pillanataiban szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a vendég Paksot Dunaújvárosban a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott, kedden pótolt mérkőzésen.

A fővárosiaknak ez volt az ötödik hazai meccsük a Fejér megyei városban, és egy döntetlen mellett negyedszer gyűjtötték be a három pontot. Mostani sikerükkel ötpontos előnyre tettek szert a harmadik Debrecennel szemben.

A február 13-ai bajnokit a paksi klub egyik játékosánál és munkatársánál diagnosztizált bakteriális fertőzés miatt halasztották el.


OTP Bank Liga, 20. forduló:

MTK Budapest-Paksi FC 1-0 (0-0)

Dunaújváros, 400 néző, v: Andó-Szabó

gólszerző: Baki (93.)

sárga lap: Thiam (23.), Vass Á. (80.), illetve Szabó J. (35.)

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Gera D. (Deutsch, 90.), Vass Á., Thiam, Kanta (Baki, 86.), Hajdú (Varga Sz., 61.) – Nikac

Paksi FC: Székely – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kővári, Kecskés, Kesztyűs (Szakály D., a szünetben), Bertus, Hahn (Nagy R., 80.) – Bajner (Bartha, 68.)


Az első félidőben valamivel támadóbb szellemben futballozott az MTK, de a kapu egyik oldalon sem forgott komoly veszélyben. A szinte teljesen eseménytelen játékrész után gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

Fordulás után megmaradt az MTK fölénye, de a Paks lassan magára talált, sőt a hajrához közeledve egy lesgólig is eljutott. A fővárosi együttes saját szempontjából a legjobbkor, a lefújás előtti pillanatokban szerezte meg a három pontot érő gólt: a néhány perccel korábban beállt Baki szabadrúgás után pontosan fejelt a paksi kapuba.

– MTI –Sporthírek