Labdarúgó NB I – Győzött, de kiesett a Puskás Akadémia

Akt.:
Felcsút, 2016. április 30. A Puskás Akadémia játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia - Budapest Honvéd mérkőzés után a felcsúti Pancho Arénában 2016. április 30-án. A hazai csapat 2-1-re győzött, ennek ellenére kiesett az OTP Bank Ligából, mert a Vasas is begyűjtötte a bennmaradáshoz szükséges három pontot.
Felcsút, 2016. április 30. A Puskás Akadémia játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia - Budapest Honvéd mérkőzés után a felcsúti Pancho Arénában 2016. április 30-án. A hazai csapat 2-1-re győzött, ennek ellenére kiesett az OTP Bank Ligából, mert a Vasas is begyűjtötte a bennmaradáshoz szükséges három pontot. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Felcsút – A Puskás Akadémia kiesett a labdarúgó OTP Bank Ligából, mivel a 33., utolsó fordulóban hiába győzte le 2-1-re a Budapest Honvédot szombaton, a Vasas is begyűjtötte a bennmaradáshoz szükséges három pontot.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd 2-1 (2-0)

Felcsút, 3613 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Bacelic-Grgic (20.), Tar (31.), illetve Bobál D. (90+1.)
sárga lap: Sallai (81.), Pogacsics (84.), illetve Ikenne-King (73.)

Puskás Akadémia:

Pogacsics – Pauljevic, Tar, Fiola, Nagy Zs. – Pekár, Polonkai (Márkvárt, 72.), Zsidai, Zsótér (K. Mészáros, 68.) – Bacelic-Grgic, Castillon (Sallai, 60.)

Honvéd:

Horváth A. – Baráth (Botka, 62.), Bobál D., Kamber, Ikenne-King – Hidi, Nagy G., Vasiljevic – Holender (Kovács D., 79.), Youla (Constantinescu, a szünetben), Eppel

A felcsútiaknak mindenképpen győzniük kellett – korábban ez még soha nem sikerült nekik a kispestiekkel szemben -, és közben drukkolniuk, hogy a Vasas ne nyerjen Dunaújvárosban az MTK ellen.

Az első félidőben egyértelműen a hazaiak támadójátéka dominált, a kispestiek visszaálltak saját térfelükre, és leginkább a védekezésre összpontosítottak. A Puskás Akadémia több helyzetet kihagyott, Bacelic-Grgic találatának és Tar Zsolt szöglet utáni bombagóljának köszönhetően mégis megnyugtató előnnyel mehetett a pihenőre.

puskas2

A Puskás Akadémia játékosai örülnek csapatuk 2. góljának a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia – Budapest Honvéd mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2016. április 30-án. | MTI Fotó: Kovács Tamás

A fordulás után változott a játék képe, a Honvéd sokkal több támadást vezetett, mint az első felvonásban, és a 91. percben sikerült is szépítenie.

Bár a Puskás Akadémia győzött, mégis búcsúzott az élvonaltól, mert a Vasas 2-0-ra nyert.

puskas3

Patrick Ikenne-King, a Budapest Honvéd (k) játékosa vigasztalja Márkvárt Dávidot, a Puskás Akadémia játékosát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia – Budapest Honvéd mérkőzés után a felcsúti Pancho Arénában 2016. április 30-án. A hazai csapat 2-1-re győzött, ennek ellenére kiesett az OTP Bank Ligából, mert a Vasas is begyűjtötte a bennmaradáshoz szükséges három pontot. | MTI Fotó: Kovács Tamás

– MTI –