Labdarúgó NB I – Győzelemmel ünnepelte 3000. bajnoki meccsét az FTC

Budapest, 2015. október 3. A kispesti Kamber Djordje (b), a ferencvárosi Dibusz Dénes (k) és Stanislav Sesták (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencváros - Budapest Honvéd mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2015. október 3-án.
Budapest, 2015. október 3. A kispesti Kamber Djordje (b), a ferencvárosi Dibusz Dénes (k) és Stanislav Sesták (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencváros - Budapest Honvéd mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2015. október 3-án. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2015. október 3., szombat (MTI) – Története háromezredik bajnoki meccsén a Ferencváros otthon 2-1-re nyert a Bp. Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombat esti zárómérkőzésén.

Az előző bajnoki kudarcát egy nap híján egy évvel ezelőtt, 2014. október 4-én, Diósgyőrben elszenvedő FTC jó sorozata a mai sikerrel tovább tart: immár 31 NB I-es találkozót számlál a veretlensége, és hazai pályáján, a Groupama Arénában továbbra sem kapott ki.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 2-1 (2-1)

Groupama Aréna, 9037 néző, v: Kassai

gólszerzők: Hajnal (35.), Varga R. (39.), illetve Youla (9.)
sárga lap: Sesták (17.), Ramírez (76.), Haraszti (91.), illetve Vernes (7.), Youla (43.), Botka (71.), Nagy G. (75.)

FTC:

Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro – Gera, Nagy Á., Varga R. (Ramírez, 62.) – Lamah (Haraszti, 70.), Hajnal (Cukic, 49.), Sesták – Böde

Honvéd:

Kemenes – Botka, Ignjatovic, Bobál D., Baráth – Nagy G., Hidi (Prosser, 70.), Kamber, Gazdag – Vernes (Holender, 55.), Youla (Vasiljevic, 64.)

Jó iramú, helyzetekben bővelkedő játékot hozott az első félidő. Némi meglepetésre a kispestiek lehetőségei voltak veszélyesebbek, elsősorban azért, mert a hazaiaknál nem vált be az újonnan alkalmazott, háromvédős felállás. Youla révén egyáltalán nem érdemtelenül szerzett vezetést a 9. percben a Honvéd, a folytatásban viszont előbb kiegyenlítetté vált a játék, majd a Ferencváros átvette az irányítást, és négy perc alatt lőtt két góljával még a szünet előtt megfordította az állást.

Jóval eseménytelenebb volt a második periódus, pedig a hazaiak átszervezték csapatukat, és újra a megszokott felállásban játszottak. A hajrában ismét megélénkült a játék, az FTC-nek több ígéretes lehetősége is akadt, de újabb gól ennek ellenére nem született.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s