Friss hírek

2009.04.02. 12:35

OLIMPIA: Pars Krisztián továbbra is éremtelenül

<p>Még mindig nem kapta meg olimpiai ezüstérmét Pars Krisztián, magyar kalapácsvető. Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nemzetközi és jogi igazgatója a Független Hírügynökségnek csütörtökön elmondta: a MOB értetlenül áll az ügy elhúzódása előtt.</p>

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság határozatában kötelezte a fehérorosz bizottságot az érmek begyűjtésére, mivel azok tulajdonjoga a NOB-ot illeti. Az ügy feltehetően amiatt húzódik, hogy a két fehérorosz versenyző fellebbezett a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS). Egy tárgyalás már volt, amelyen döntöttek a a bizonyítás kiterjesztéséről és az ügy folytatásáról - mondta el Nagy Zsigmond. Az biztos, hogy Pars Krisztiánnak jár az érem, így meg fogja kapni az ezüstöt, de egyelőre nem tudni, hogy mikor.

A NOB még decemberben határozott úgy, hogy versenyen eredetileg második és harmadik helyen végzett fehérorosz Vagyim Gyevjatovszkijt és Ivan Tyihont doppingolás miatt kizárja, és visszaveszi érmeiket. Ez azt jelentette, hogy az eredetileg negyedik helyezett Pars Krisztián a második helyre lépett előre, így ezüstérmes lett.

A MOB egyelőre nem tehet mást, mint megvárja a bíróság döntését és az ítélethozatalt, jogi lehetőségei nincsenek a magyar bizottságnak, legfeljebb csak kérdéssel fordulhat a NOB-hoz és óvatosan megsürgetheti az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!