Labdarúgó NB I – Gól nélküli döntetlen Debrecenben

A debreceni Haris Attila Mihály (b) és az újpesti Bojan Sankovic a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Debreceni VSC - Újpest FC mérkőzésen.
A debreceni Haris Attila Mihály (b) és az újpesti Bojan Sankovic a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Debreceni VSC - Újpest FC mérkőzésen. - © MTI fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Az utolsó 10 percben emberhátrányban futballozó Debrecen 0-0-s döntetlent játszott a vendég Újpesttel szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A fővárosi lila-fehérek ezzel sorozatban ötödik mérkőzésükön maradtak veretlenek, ezeken ez volt a negyedik döntetlenjük, idegenben egymás után harmadszor osztoztak a pontokon.

A DVSC sorozatban három győzelem után veszített pontokat.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Debreceni VSC-Újpest FC 0-0

Debrecen, 3026 néző, v: Karakó

kiállítva: Kinyik (81.)
sárga lap: Kinyik (32., 81.), Tőzsér (52.), Haris (72.), Kusnyír (87.), illetve Pauljevic (2.)

Debreceni VSC:

Kosicky – Pávkovics, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi, Tőzsér, Haris, Szécsi – Takács T. (Kusnyír, 82.), Damásdi (Avdijaj, 61.)

Újpest FC:

Banai – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Sankovic, Onovo – Nwobodo, Nagy D. (Zsótér, 62.), Beridze (Simon K., 69.)- Novothny

Az első félidőben mindkét oldalon adódtak gólhelyzetek a csapatok előtt, ennek ellenére 0-0-s állásnál vonultak szünetre a felek. Az Újpest elsősorban a baloldalon erőltette a támadásokat, és ott próbálta feltörni – nem sok sikerrel – a hazaiak védelmét, a Debrecen ugyanakkor az egyik átlövési kísérletnél kapufáig jutott.

Fordulás után annyiban változott a játék képe, hogy a második debreceni kapufát követően a vendégek átvették a kezdeményezést, valamivel többet birtokolták a labdát, és rendre veszélyeztettek is. A hazaiak az ellentámadásaikban bíztak, de a hajrára egy kiállítás nyomán emberhátrányba kerültek, így végül örülhettek annak, hogy egy pontot otthon tudtak tartani.

– MTI –