Labdarúgó NB I – FTC-siker a rangadón, szurkolói összetűzés a szünetben

Akt.:
Budapest, 2017. november 4. A Ferencváros szurkolói a kapu felé repülő sast figyelik a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Ferencváros - Debreceni VSC mérkőzés előtt a budapesti Groupama Arénában 2017. november 4-én. Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke megállapodott a klub szurkolótáborával, amely így visszatér a lelátókra.
Budapest, 2017. november 4. A Ferencváros szurkolói a kapu felé repülő sast figyelik a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Ferencváros - Debreceni VSC mérkőzés előtt a budapesti Groupama Arénában 2017. november 4-én. Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke megállapodott a klub szurkolótáborával, amely így visszatér a lelátókra. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest/Debrecen – A Ferencváros 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 15. fordulójának rangadóján, ezzel együtt elvesztette éllovas pozícióját, miután a Videoton jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte.

A mérkőzést közel húszezer néző előtt rendezték meg, miután három és fél év elteltével megállapodtak egymással a Ferencváros vezetői, illetve a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló keménymag tagjai, akik most először léptek be a 2014 nyarán átadott létesítménybe.

Az FTC sorozatban harmadszor győzött, míg a DVSC kilenc veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után kapott ki, ezt megelőzően legutóbb augusztusban szenvedett vereséget.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Ferencváros-Debreceni VSC 2-1 (0-0)

Groupama Aréna, 19 125 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Varga R. (58.), Priskin (60.), illetve Jovanovic (84.)
sárga lap: Lovrencsics G. (72.), Bőle (88.), illetve Ferenczi (55.), Tőzsér (64.), Bódi (73.)

Ferencvárosi TC:

Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Pedroso – Gorriarán, Spirovski – Priskin (Batik, 91.), Paintsil (Bőle, 88.), Varga R. – Böde

DVSC:

Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi – Jovanovic, Mengolo (Takács T., 63.) – Bódi, Tőzsér, Varga K. (Tisza, 86.) – Könyves

Némi meglepetésre az első negyedóra enyhe, de meddő debreceni mezőnyfölényt hozott, majd rákapcsoltak a hazaiak, s bár helyzetet kezdetben nem igazán tudtak kidolgozni, húsz perc elteltével már ők irányították a játékot.

ftc2Az FTC játékosa, Joseph Paintsil (k, háttal) valamint a debreceni Aleksandar Jovanovic (b) és Tőzsér Dániel (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Ferencvárosi Torna Club – Debreceni VSC mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. november 4-én | MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az első félidő hajrájában aztán egyértelművé vált az FTC fölénye, több lehetősége is adódott, de vagy Nagy hárított, vagy hiba csúszott a befejezésbe. A szünet előtti percekben a Debrecen is eljutott egyszer-kétszer az ellenfél kapujáig, komoly veszélyt azonban nem jelentett.

ftc3Az FTC játékosa, Böde Dániel (b) és a debreceni Kinyik Ákos a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Ferencvárosi Torna Club – Debreceni VSC mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. november 4-én | MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A pihenőt követően is többet volt a házigazdáknál a labda, s a fölényük hamarosan gólokban is megmutatkozott: előbb egy kapu előtti kavarodásnál a góllövőlistát vezető Varga Roland talált be, majd két perccel később Priskin ollózó mozdulattal duplázta meg az előnyt.

ftc4Az FTC játékosa, Lovrencsics Gergő (b3) és a debreceni Varga Kevin (j2) a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Ferencvárosi Torna Club – Debreceni VSC mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. november 4-én | MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A DVSC hátránya tudatában támadni kezdett, de kezdetben mezőnyfölénynél többre nem futotta az erejéből. A 84. percben aztán Jovanovic révén sikerült a szépítés, az egyenlítés azonban már nem jött össze.

A mérkőzés szünetében szurkolói összetűzés történt. Ezzel kapcsolatban a BRFK sajtóosztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy “eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki”, és “a verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült”. A rövid közlemény kitér rá, hogy “az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja”.

– MTI –