Labdarúgó NB I – Fordulatos mérkőzésen nyert a Videoton

Debrecen – A listavezető Videoton fordulatos mérkőzésen, a hajrában szerzett góllal 3-2-re verte a Diósgyőrt Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában.

A székesfehérváriak ezzel két nyeretlen meccs után győztek ismét, a DVTK viszont immár sorozatban négy összecsapáson nem tudott pontot szerezni.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Diósgyőri VTK-Videoton 2-3 (1-0)

Debrecen, 1322 néző, v.: Farkas
gól: Ugrai (17.), Joannidisz (78.), illetve Hadzic (53.), Henty (72.), Pátkai (86.)
sárga lap: Karan (47.), Szarka (84.), illetve Henty (44.), Pátkai (55.), Nego (91.), Stopira (94.)

DVTK:

Antal – Nagy, Lipták, Karan, Tamás M. (Makrai 77.) – Vela, Busai (Kocsis 60.), Nono, Szarka – Joannidisz, Ugrai

Videoton:

Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Hadzic, Varga, Pátkai, Suljic (Szolnoki 92.) – Scepovic (Tamás K. 94.), Henty (Géresi 77.)

Az első játékrészben egyértelműen a pályaválasztó diósgyőriek akarata érvényesült. Bódog Tamás együttese agresszív játékával meglepte az éllovast, s Ugrai góljával 1-0-s előnnyel ment a pihenőre.

A fordulás után más felfogásban futott ki a vendégcsapat a pályára, átvette a játék irányítását, s korán megszerezte az egyenlítő találatot, sőt, a játékrész közepére fordított. A folytatásra a DVTK nem esett össze, hét perc múlva egyenlített, ám az utolsó szó a hajrában komoly energiákat mozgósító Videotoné lett, mely Pátkai találatával megszerezte a győzelmet, s megőrizte helyét a tabella élén.

– MTI –