Labdarúgó NB I – Fölényesen nyert az MTK a Diósgyőr ellen

Budapest, 2015. augusztus 8., szombat (MTI) – Az MTK fölényes győzelmet aratott a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 5-0 (2-0)

Illovszky Rudolf Stadion, 831 néző, v: Erdős

gólszerzők: Kanta (11., 90.- utóbbi 11-esből), Vadnai (30.), Hrepka (59.), Ramos (73.)
kiállítva: Kovács G. (56.), Antal (88.)
sárga lap: Lipták (68.)

MTK:

Hegedüs – Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai – Thiam, Kanta, Szatmári (Vass Á., a szünetben) – Varga Sz. (Gera D., 62.), Torghelle (Ramos, 54.), Hrepka

Diósgyőr:

Antal – Okuka (Németh M., 27.), Lipták, Kovács G., Nemes – Bacsa (Takács T., 54.), Egerszegi, Bognár (Kitl, 54.), Koman, Barczi – Grumic

Nem kellett sokat várniuk a hazai szurkolóknak a vezető gólra, amelyet a 11. percben Kanta József szerzett meg egy jól eltalált szabadrúgásból. A folytatásban is aktívabb maradt az MTK, igaz, kisebb lehetőségek a diósgyőriek előtt is adódtak. A 30. percben azonban tovább romlott a borsodiak helyzete, Vadnai ugyanis egy szerencsés találattal megduplázta a hazai gólok számát.

A DVTK a fordulás után gyakorlatilag tíz perc erejéig tudott valódi ellenfele maradni a vendéglátóknak, az 56. percben ugyanis emberhátrányba került, három perccel később pedig az MTK megszerezte a harmadik gólját, s ezzel eldöntötte a mérkőzést. A hátralévő időben a fővárosi kék-fehérek még két alkalommal vették be a diósgyőri kaput, az utolsó találatot ráadásul tizenegyesből szerezték úgy, hogy a vétkes Antal Botond kapust a játékvezető a szabálytalanság miatt kiállította.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s