Egyperces

2008.02.20. 17:48

Angolul tanulnak a német kutyák

<p>Egy brit rendőrőrs tagjai németül tanulnak, hogy „szót értsenek” a külföldről érkezett kutyákkal. Derbyshire-ben ugyanis nem volt elegendő rendőr-eb, így&#160; Németországból szerezték be a négylábúakat.</p>

Az egyik kutyás rendőr azt mesélte a The Daily Telegraph című lapnak, hogy eleinte gondban volt új társával, mert bármit mondott neki angolul az eb furán nézett rá, mintha a gazdi őrült lenne. Az egyenruhások ezért most német vezényszavakat tanulnak, hogy irányítani tudják négylábú társaikat.

De nemcsak a rendőröket tanítják, hanem az ebeket is. A rendőrőrs szóvivője azt mondta, hogy a német vezényszavak után angolul is elmondják a kutyáknak a tennivalót. Így arra számítanak, hogy az ebek hamarosan kétnyelvűek lesznek, és megértik az angol vezényszavakat is.

A kezdeti nehézségek ellenére a külföldi kutyák jól beváltak, és újabb 16 ebet vásárolnak. A négylábúakért 2000 fontot, több mint 660 ezer forintot fizet a derbyshire-i rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!