Helyi közélet

2016.03.12. 13:34

Egyidős szülővárosával

Mezőcsát - A könyvelés érdekelte leginkább, és ezen a pályán szeretett volna elhelyezkedni. Arcok a megyéből: Poros Ildikó mezőcsáti közgazdász

Mezőcsát - A könyvelés érdekelte leginkább, és ezen a pályán szeretett volna elhelyezkedni. Arcok a megyéből: Poros Ildikó mezőcsáti közgazdász

Poros Ildikó volt az első, aki már városi polgárként látta meg a napvilágot, 1991. január 2-án született. 2005-ben ballagott Csáton a refiből, ezután a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában humán szakon folytatta tanulmányait. Sokáig jogásznak készült, de végül közgazdász lett belőle. A pénzügy és számvitel alapszakot a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi és Vidékfejlesztési Karán végezte el. Ugyanitt kezdte a számviteli mesterszakot, azonban szeretett volna Budapestre költözni, így 2013 őszétől elkezdte a Budapesti Gazdasági Főiskola pénzügy mesterszakát is.

A tanulás mellett munkát vállalt. 2015 októberétől dolgozik a KPMG Tanácsadó Kft-nél könyvelő asszisztensként. Az egyetemi évek alatt is a könyvelés érdekelte leginkább, és ezen a pályán szeretett volna elhelyezkedni.

„Nagyon jó kis csapatba kerültem, és maga a munka is nagyon tetszik, elég széles körű, sokat tudok tanulni a szakmáról” – mondja. A debreceni református gimiből csak kéthetente járhattak haza, szerzett ott pár jó barátot, akikre ma is számíthat. Az általános iskolás barátok is Miskolcra, Debrecenbe mentek tanulni, így szétröppent a „csapat”. Nagyon szerette Debrecent, de a munka szempontjából nem látta kecsegtetőnek, így egyelőre mindenképp Pesten tervezi a jövőjét.

Papája vállalkozásában ma már kevesebbet tud segíteni, de szükség esetén igyekszik hazamenni. Az elszármazottak találkozójára nagyon szívesen hazajön, reméli, hogy nem ütközik semmi hivatalos programjával. (Forrás: Csát Újság).

-ÉM-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában