Friss hírek

2009.12.27. 15:43

Jégszobrász-bemutató Debrecenben

<p>Jégbõl faragott ragadozók díszítik vasárnap óta Debrecen egyik közterét. A több mint százkilós jégtömbökbõl néhány óra alatt szobrászok készítettek oroszlánt, gepárdot vagy éppen tigrist. Az enyhe idõjárás és az esõ miatt az alkotások idén csak néhány napig láthatóak, mert a jégszobrok gyorsan elolvadnak.</p>

Sarokcsiszolók, láncfûrészek zajától volt hangos vasárnap Debrecen belvárosa. A szobrászok 130-150 kilós jégtömbökbõl faragták ki az állatvilág legismertebb nagy ragadozóit. A tömbökbõl - egyebek mellett - oroszlánt, gepárdot, sast, kobrát és farkast mintáztak az alkotók. Egy-egy jégszobor alig egy óra alatt készült el. Az öt láncfûrészes szobrász néhány óra alatt összesen tíz állatfigurát faragott a mázsás jégtömbökbõl.

A különleges szobrok születését a szakadó esõben is sokan figyelték a Baltazár Dezsõ téren. Az idõjárás idén nem kedvezett a mûvészeknek, mert a jégbõl készített vadállatok a plusz négy fokban gyorsabban olvadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!