Labdarúgó NB I – Eppel duplájával a Honvéd legyőzte a Paksot

Budapest – A Budapest Honvéd hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Budapest Honvéd-Paksi FC 2-0 (1-0)

Bozsik-stadion, 1300 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerző: Eppel (7., 63.)
sárga lap: Holender (69.), illetve Gévay (35.), Lenzsér (61.)

Honvéd:

Horváth A. – Botka, Lovric, Kamber, Bobál D., Baráth – Nagy G., Vasiljevic (Ikenne-King, 82.), Hidi – Youla (Holender, 61.), Eppel (Constantinescu, 86.)

Paks:

Székely – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Kecskés, 72.), Szakály D., Bertus (Hahn, 72.), Bartha – Bajner (Balázs Zs., 67.)

Kezdeményezőbb, frissebb játékkal kezdte a meccset a házigazda kispesti csapat, amely – a korábbi paksi játékos, Eppel Márton révén – rögtön az első félidő elején vezetést szerzett. A folytatásban némileg aktívabbá váltak a vendégek, többször próbálkoztak, de mivel komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni, nem sikerült egyenlíteniük. A szünetig hátralévő időben a Honvéd leginkább ellentámadások végén alakított ki lehetőségeket.

A második felvonásban a fővárosiak domináltak, veszélyes játékuk egy szabadrúgás, illetve egy paksi kapushiba után újabb gólt eredményezett. A tolnaiak a hajrában törekedtek a szépítésre, de nem akadt számottevő helyzetük.

– MTI –