Helyi közélet

2011.12.18. 18:19

A betlehemi láng Miskolcra érkezett

Miskolc - A Miskolci Gráciák az idén is a betlehemi láng fogadásával egybe kötve gyújtották meg a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát.

Miskolc - A Miskolci Gráciák az idén is a betlehemi láng fogadásával egybe kötve gyújtották meg a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát. Az idei program különlegessége volt, hogy a lángot is a gráciák hozták Miskolcra szombaton, melyet Bécsben vettek át a Német Lovagrendek templomában a magyarok számára szervezett ünnepi szentmisén. Advent negyedik vasárnapján először a Minorita templomban és a Hősök terén rendeztek megemlékezést.

A gráciák elnöke Pelczné dr. Gáll Ildikó ezt követően átadta a lángot dr. Kriza Ákos polgármesternek, aki ezzel gyújtotta meg a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát. 1986 óta minden december derekán Betlehemben, a Születés temploma mécseséről gyertyát gyújtanak, és elindul a láng továbbadva kézről-kézre, előbb repülőn, majd vonatokon, autókban, hogy karácsony estéjére eljuthasson a bazilikákba és a kis fatemplomokba egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában