Labdarúgó NB I – Elszenvedte első vereségét a Videoton

Akt.:
Budapest – Már nincs veretlen csapat a labdarúgó OTP Bank Ligában, mivel az éllovas Videoton 3-1-re kikapott vendégként a Vasastól a kilencedik fordulóban.

A székesfehérvári csapat az első nyolc mérkőzéséből hatot megnyert – ebből ötöt az előző öt fordulóban -, kettőt pedig döntetlennel zárt.

A Vasas a Ferencvárostól a múlt héten elszenvedett 5-2-es veresége után javított.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Vasas FC-Videoton FC 3-1 (2-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1800 néző v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Burmeister (23., 83.), Ristevski (28.), illetve Pátkai (12.)
kiállítva: Nego (90.), Lazovic (94.)
sárga lap: James (34.), Gaál (55.), Vogyicska (66.), Hangya (78.), Remili (82.), illetve Fiola (43.), Nego (55., 90.), Pátkai (56.)

Vasas:

Kamenár – Simunek (Vogyicska, 50.), James, Ristevski – Burmeister, Vida, Berecz, Hangya (Ádám, 81.) – Kulcsár, Gaál, Remili (Pavlov, 92.)

Videoton:

Kovácsik – Szolnoki (Kovács I., 67.), Fiola, Juhász, Stopira – Suljic, Varga J. (Nego, 54.), Pátkai (Géresi, 84.), Henty – Lazovic, Scepovic

A Videoton kezdett kicsit aktívabban, s gyorsan meg is szerezte a vezetést, de a hátrányba kerülő Vasas felpörgette játékát, átvette a mérkőzés irányítását és megfordította az állást. A hazaiak öt percen belül voltak kétszer eredményesek, mindkétszer fejessel. A félidő hajrájában megint a Videoton támadott valamivel többet, de nem tudott helyzetet kialakítani.

A második játékrészben a Videoton lépett fel kezdeményezőbben, igyekezett a kapuja elő szorítani a Vasast, amely azonban az ellentámadásokból többször is nagy helyzetet alakított ki. Ezek közül az egyik, a hajrában góllal zárult, ami el is döntötte a három pont sorsát.

A Videoton kettős emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, mert az 55. percben csereként beállt Loic Negót a játékvezető második sárgával a 90. percben kiállította, majd Danko Lazovic vonult az öltözőbe könyöklése után a 94. percben.

– MTI –