Labdarúgó NB I – Első idegenbeli sikerét aratta a Paks

Akt.:
Budapest, 2015. október 3., szombat (MTI) – Szezonbeli első idegenbeli győzelmét aratta a Paks, amely 2-1-re nyert az újonc Vasas otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában.

A tolnaiak a mostani idény korábbi mérkőzésein egyetlen gólt sem szereztek idegenben, most viszont kétszer is betaláltak, ami három pontot eredményezett számukra.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Vasas FC-Paksi FC 1-2 (0-2)

Illovszky Stadion, 1500 néző, v: Bognár T.

gólszerzők: Remili (60.), illetve Koltai (23.), Bartha (42.)
sárga lap: Osváth (67.), Pavlov (85.), Grúz (93.), illetve Rodenbücher (38., a kispadon), Papp K. (91.)

Vasas:

Nagy G. (Hermány, 20.) – Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya – Czvitkovics (Vida, 74.), Vukasovic, Berecz – Pavlov, Ubiparip, Lázok (Remili, 57.)

Paks:

Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Fröhlich, 87.), Kecskés (Kesztyűs, 33.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Hahn, 64.)

Rendkívül lendületes támadójátékkal kezdte a mérkőzést a Vasas, ez több ígéretes helyzetben, egy tizenegyesgyanús szituációban és egy keresztlécen csattanó szabadrúgásban mutatkozott meg. A meccs első találata az angyalföldiek öngólja volt, ezt a játékvezető szabálytalanságra hivatkozva nem adta meg, de a saját csapattársával ütköző Vasas-kapust, Nagy Gergelyt lecserélték, majd kórházba szállították. A fővárosiak ettől megzavarodtak, és – számos további lehetőségük ellenére – a szünetig kétgólos hátrányba kerültek.

A második felvonást is jóval kezdeményezőbben, veszélyesebben kezdték a házigazdák. A sérülés után visszatérő Remili Mohamed révén szépítettek, és a folytatásban is támadásban maradtak, de csak egy les miatt meg nem adott gólra futotta erejükből. A vendég tolnaiak rendkívül hatékony játékuknak köszönhetik a győzelmet, bár a játék képe alapján a Vasas legalább a döntetlenre rászolgált volna.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s