Labdarúgó NB I – Először nyert az újonc Kisvárda

Akt.:
Budapest/Kisvárda – Az MTK Budapest hazai pályán kikapott a szintén újonc Kisvárdától a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati mérkőzésén, a szabolcsiak első győzelmüket aratták az idényben.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1632 néző, v.: Solymosi

gólszerző: Vári (36. – 11-esből)
sárga lap: Ilic (33.), Protic (45.), Felipe (92.)

MTK Budapest:

Kicsak – Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Katona – Vass Á. – Schäfer, Gera (Torghelle, 61.), Kanta (Kulcsár, 70.), Bognár (Farkas, 77.) – Lencse

Kisvárda:

Felipe – Melnyik, Ene, Vári, Protic – Lucas, Misic (Mitosevic, 64.), Sassa (Gosztonyi, 59.), Anderson – Ilic, Horváth Z. (Negrut, 81.)

A mérkőzés első negyedórájában az MTK játszott fölényben, többször veszélyeztetett is, a sereghajtó Kisvárda a 16. percben jutott el a hazai kapuig. A fővárosi fölény ellenére a vendégek szereztek vezetést büntetőből – ez volt a gárda harmadik gólja a szezonban -, miközben nagy eső zúdult a pályára.

A második félidő villámlás miatt kis csúszással kezdődött, a csapatok felázott talajon feszültek ismét egymásnak. A kisvárdaiak időnként bátran támadtak és őrizték előnyüket, így végül az újoncok találkozóján szerezték meg először a három pontot a jelenlegi szezonban.

– MTI –