Labdarúgó NB I – Először nyert az élvonalban a Balmazújváros

Akt.:
A gólszerzõ balmazújvárosi Rácz Ferencet (k) ünneplik csapattársai és Horváth Ferenc vezetõedzõ a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Balmaz Kamilla Gyógyfürdõ - Diósgyõri VTK mérkõzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2017. augusztus 5-én. Balmaz Kamilla Gyógyfürdõ - Diósgyõri VTK 4-0.
A gólszerzõ balmazújvárosi Rácz Ferencet (k) ünneplik csapattársai és Horváth Ferenc vezetõedzõ a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Balmaz Kamilla Gyógyfürdõ - Diósgyõri VTK mérkõzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2017. augusztus 5-én. Balmaz Kamilla Gyógyfürdõ - Diósgyõri VTK 4-0. - © MTI Fotó: Varga György
Balmazújváros – Megszerezte története első élvonalbeli győzelmét a Balmazújváros, amely a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában 4-0-ra nyert hazai pályán a Diósgyőr ellen.

Az újonc csapat előzőleg pontot szerzett az előző idény első két együttese ellen, de nyeretlen volt a szombati mérkőzés előtt, míg a vendégek – akik mind a négy eddigi találkozójukat idegenben játszották – két győzelemmel és egy döntetlennel az élen álltak három kör után.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Diósgyőri VTK 4-0 (1-0)

Balmazújváros, 1800 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Haris (40.), Andric (61.), Rácz (85., 92.)
sárga lap: Karan (47.), Tóth B. (86.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő:

Horváth L. – Póti, Tamás L., Rus, Uzoma – Vajda, Sigér, Haris – Arabuli (Zsiga, 76.), Kovács Á. (Rácz, 84.), Andric (Belényesi, 91.)

Diósgyőri VTK:

Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. – Vela, Tóth B., Busai (Oláh, 62.) – Joannidisz (Nono, a szünetben), Szarka, Óvári (Ugrai, a szünetben)

Labdarúgó NB I - Balmaz Kamilla Gyógyfürdõ - Diósgyõri VT

A diósgyőri Eperjesi Gábor (b) és balmazújvárosi Eke Uzoma a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Balmaz Kamilla Gyógyfürdõ – Diósgyőri VTK mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2017. augusztus 5-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Többet birtokolta a labdát a Balmazújváros és aktívabban is szervezte a támadásait, ezzel együtt az első félidő nagy részében nem volt veszélyes a diósgyőriek kapujára. A vendégek viszont egy-egy végigvitt akcióval eljutottak kapura lövésig is. A hazaiak futballja mégis eredményre vezetett, az első játékrész végéhez közeledve jól fejeztek be egy támadást, Haris Attila élt a kínálkozó lehetőséggel, így pár perccel később egygólos balmazújvárosi előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

Nagy – kimaradt – diósgyőri egyenlítési lehetőséggel folytatódott a mérkőzés, majd hazai helyzetek következtek, melyekből az egyiket – egy gyors kontratámadás végén – Nemanja Andric kihasználta. A folytatásban is a hazai csapat futballozott frissebben és ötletesebben, akcióiban több volt a veszély, mint a diósgyőriek próbálkozásaiban, így a hajrára is maradt két balmazújvárosi gól a csereként beállt Rácz Ferenc jóvoltából.

– MTI –Illusztráció - Balmazújváros vs. DVTK
Balmazújváros, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2017/2018-as szezonjának 4. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vendégeként lépett pályára szombaton 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a portálunkon! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 4...