Labdarúgó NB I – Egy pontot szerzett a sereghajtó Mezőkövesd

Akt.:
Mezőkövesd/Miskolc – A sereghajtó Mezőkövesd gól nélküli döntetlent játszott szombaton a vendég Diósgyőrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 0-0

Mezőkövesd, 3254 néző, v.: Szabó Zs.

sárga lap: Hudák (19.), Tóth B. (80.), illetve Forgács (81.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Dombó – Lázár P., Hudák, Szalai A., Vadnai – Iszlai, Tóth B., Mlinar – Koszta (Veselinovic, 78.), Novák, Strestik (Cseri, 62.)

Diósgyőri VTK:

Antal – Tamás M., Karan, Lipták, Nagy T. – Forgács, Kocsis G., Busai – Ugrai, Joannidisz (Szarka, 88.), Óvári (Bacsa, 59.)

Az utóbbi három mérkőzését elvesztő Diósgyőr kezdett jobban, valósággal a kapujuk elé szögezte a sereghajtó mezőkövesdieket, akik július 22-e óta nem nyertek hazai pályán. Az első gólhelyzetre mégis a 26. percig kellett várni, ekkor Ugrai szabadrúgását hárította Dombó. Az eseménytelen első félidő hajrájában Novák révén óriási ziccert hagytak ki a hazaiak.

Szünet után – és egy meg nem adott 11-est követően – rákapcsolt a Mezőkövesd, így a zord időjárás ellenére élvezetesebb lett a meccs. Az 57. percben Ugrai egyedül lépett ki, kicselezte a kapust, de egy visszaérkező védőbe rúgta a labdát. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, komoly helyzetek maradtak ki, de gól nem született, így döntetlennel zárult a borsodi derbi.

– MTI –