Labdarúgó NB I – Egy góllal nyert az éllovas Videoton

Székesfehérvár, 2014. november 2. Kovács István, a Videoton játékosa (hátul) gólt rúg Raffaele Alcibiade mellett az OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Videoton FC - Budapest Honvéd labdarúgó-mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2014. november 2-án.
Székesfehérvár, 2014. november 2. Kovács István, a Videoton játékosa (hátul) gólt rúg Raffaele Alcibiade mellett az OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Videoton FC - Budapest Honvéd labdarúgó-mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2014. november 2-án. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Székesfehérvár, 2014. november 2., vasárnap (MTI) – A listavezető Videoton 1-0-ra nyert a vendég Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Videoton FC-Budapest Honvéd 1-0 (1-0)

Székesfehérvár, 2673 néző, v.: Vad II.

gólszerző: Kovács I. (43.)
sárga lap: Job (35.), Godoy (75.), Alcibiade (90.)

Videoton:

Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Chakla, Stopira – Sándor Gy., Simon Á. (Trebotic 31.) – Álvarez (Heffler T. 82.), Kovács I., Oliveira (Gyurcsó 72.) – Nikolics

Honvéd:

Kemenes – Ikenne-King, Vidovic, Baráth, Alcibiade – Nagy G. (Bobál G. 19.), Godoy, Hidi – Job (Czár 63.), Youla, Prosser (Traore 77.)

Aktívabban kezdett a hazai csapat, a vendégek a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A 30. perctől tovább fokozta a nyomást a Videoton, ennek eredményeként – Kovács István szép egyéni megmozdulása után – megszerezte a vezetést.

A fordulást követően sem sokat változott a játék képe: helyzeteket dolgozott és hagyott ki a fehérvári csapat, miközben a Honvéd nem veszélyeztette a kaput. Jellemző, hogy az első fővárosi kapura lövésre a 65. percig kellett várni, akkor is a középhátvéd Alcibiade próbálkozott szabadrúgásból. Az utolsó negyedórában a vendégek elkeseredett rohamot indítottak az egyenlítésért, de a Videoton sikerrel őrizte előnyét, így megerősítette vezető helyét a tabella élén, és most már hat ponttal vezet az MTK előtt.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanja a 2014/15-ös szezonban első alkalommal nem talált be az ellenfél kapujába, amikor pályára lépett.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s