Helyi közélet

2015.09.18. 14:50

Autómentes Nap Miskolcon - Kedden (is) közlekedjen bringával vagy használja a közösségi közlekedést

Miskolc - Az Európai Mobilitási Hét Miskolcon megszervezett egy hetes kampánya szeptember 22-én kedden éri el a csúcspontját az Európai Autómentes Nap megrendezésével.

Miskolc - Az Európai Mobilitási Hét Miskolcon megszervezett egy hetes kampánya szeptember 22-én kedden éri el a csúcspontját az Európai Autómentes Nap megrendezésével.

Az autómentes nap részletes programját megtalálja a www.miskolc.hu és a https://www.facebook.com/Miskolci-Mobilitás-Hét-Autómentes-Nap oldalakon.

Autómentes Nap – útlezárások

Az autómentes nap rendezvényei miatt 2014. szeptember 22-én 7:30 és 16:00 óra között lezárják a Kálvin János út Erzsébet tér és Művészetek Háza közötti szakaszát. A belváros felé irányuló forgalmat a Papszerre terelik. Az útszakaszon az autóbusz közlekedés zavartalan.

Kérjük az autóval közlekedőket, hogy kerüljék el ezt a szakaszt.

A lezárt részeken, valamint a Szent István téri parkolóban és a Belvárosi Ligetben sportversenyek, a városbarát közlekedést és a biztonságos kerékpáros közlekedést népszerűsítő programok zajlanak.

Utazzon kedden személygépkocsi helyett forgalmival!

Az MVK Zrt. szeptember 22-én minden tömegközlekedési járművön ingyenes utazást biztosít az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára, 2 felnőtt és 2 gyermek részére.

Hétvégén Bringázzon!

A Mobilitási Héten a kerékpárosok 50% kedvezménnyel látogathatják a Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria kiállításait valamint az Állatkertet, a Lillafüredi idegenforgalmi barlangokat és a Diósgyőri Várat. Hétvégén a forgalmi engedélyüket felmutatók jelképes áron utazhatnak a Lillafüredi kisvasúton.

Szombaton „Autó nélkül a természetben” kerékpáros teljesítménytúra lesz a Bükkben.

Kérjük a miskolciakat, hogy lehetőségeihez mérten kapcsolódjanak be a Mobilitási Hét programjaiba. Ésszerű autóhasználattal, a közösségi közlekedési eszközök és kerékpár igénybevételével, példamutatással tegyenek a tisztább levegőért, az élhetőbb városért.

- Koczák Szilvia, sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala -


Miskolc, Pálháza - Az ÉSZAKERDŐ Zrt. csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap programjaihoz. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában