Labdarúgó NB I – Dunaújvárosban verte az MTK-t a Vasas

Dunaújváros – A Vasas büntetőből szerzett góllal 1-0-ra legyőzte az MTK-t Dunaújvárosban, a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A kék-fehérek az új Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt fogadták Dunaújvárosban az ellenfelet.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

MTK Budapest-Vasas 0-1 (0-0)

Dunaújváros, 638 néző, v: Farkas Á.

gólszerző: Ádám (56., 11-esből)
sárga lap: Poór (55.), illetve Berecz (6.)

MTK:

Hegedüs – Vadnai, Baki, Vukmir, Poór – Vass Á., Szatmári (Takács R., 77.) – Gera D., Kanta, Korozmán (Katona, 70.) – Nikac (Hrepka, 61.)

Vasas:

Poleksic – Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Hangya – Risztevszki, Vida M. – Remili (Könyves, 76.), Berecz, Ádám (Kleisz, 86.) – Pavlov (Novák, 86.)

Jobban kezdte a mérkőzést az MTK, de negyedóra után magára talált a Vasas, s 10-15 percen keresztül szinte egészpályás letámadást hajtott végre. Ebben az időszakban az MTK leginkább csak hátrafelé játszott, majd a félidő végéhez közeledve egyre veszélyesebbé vált, gólt azonban a szünetig – a Vasashoz hasonlóan – nem sikerült szereznie.

A második játékrész elején büntetőhöz jutott a Vasas, s meg is szerezte a vezetést. Csaknem tíz percre volt szükség ahhoz, hogy az MTK magához térjen, addig támadásban maradt az angyalföldi együttes. A kék-fehérek nagy nyomás alá helyezték a Vasas kapuját, de kapufánál tovább nem jutottak, így a vendégek elvitték a három pontot az MTK ideiglenes otthonából.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s