Helyi közélet

2008.04.22. 10:06

A miskolci sétáló utcán akart végezni volt feleségével

<p>Miskolc - Tizenöt év börtönt is kaphat az a taktaharkányi férfi, aki találkára hívta volt feleségét, hogy a nyílt utcán megölje.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A>&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Késelés a sétálón 2007.09.21."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_sel_s_a_s_t_l_n_2007_09_21_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Késelés a sétálón 2007.09.21." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Emberölés kísérlet miatt fogták perbe, majd emeltek vádat az ellen az 53 esztendős férfi ellen, aki tavaly ősszel Miskolc belvárosában, a sétáló utcában akart végezni volt feleségével. A pár korábban öt évig élt házasságban, de a férfi erőszakossága miatt a nő válást kezdeményezett, és tavaly áprilisra a bíróság kimondta a válást. A férfi már a válás közben is többször megfenyegette párját, hogy végez vele.

Kést rántott, majd szúrt

A vérrel pecsételt napon a férfi telefonon hívta fel a nőt, és délelőtt kilencre találkozót beszélt meg vele Miskolcon a Centrum áruház előtt. A férfi kérlelni kezdte volt feleségét, hogy ismét próbálják meg együtt. Menjen vissza hozzá. Az asszony azonban nemet mondott. A férfi pedig egy 22 centiméteres kést vett elő, és immár a pengével fenyegetőzve adott nyomatékot szándékának. A nő megpróbált elszaladni, de volt férje utána vette magát, és azt üvöltözte, hogy megöli. A Tulipán tömb egyik kirakatánál érte be az asszonyt és mellkason szúrta. A nő elterült a földön és fejét beütötte a kövön. A férfi pedig rátérdelt és a pengét újból szúrásra emelte.

A postás mentette meg

Akadt egy bátor férfi az utcán, egy postás, aki felismerve a nő életveszélyes helyzetét azonnal cselekedett. Kerékpárját a férfi és nő közé emelte, majd a férfit a biciklivel a falhoz szorítatta. Addig tartotta ott, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. A nő életét az azonnali és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A szakértő megállapította, hogy a kés emberi élet kioltásra alkalmas volt. A férfit őrizetbe vették és a bíróság előzetes letartóztatásba helyzete. Nem zárható ki ugyanis, hogy szabadlábra kerülése esetén megszökne, vagy elrejtőzne a várhatón súlyos büntetés elöl. Sőt akár azt is megkísérelhetné, hogy befejezze megkezdett bűncselekményét, azaz ismét volt felesége életére törhetne. A megyei főügyészség a közelmúltban nyújtotta be vádiratát a megyei bíróságnak. A tárgyalás pedig még a nyári ítélkezési szünet előtt megkezdődik.

Előzmények:

Bicskázás a miskolci főutcán
Nagy tömeg és több rendőrautó jelenléte jelezte a miskolci sétáló utcán a Centrum közelében, hogy valami komoly dolog történt. Késelés a sétálón 2007.09.21.

Gyilkosságot akadályozott meg a postás
Egy postás félelmet nem ismerve mentette meg egy nő életét, akibe volt férje kést döfött.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában