Labdarúgó NB I – Döntetlennel nyeretlen maradt a Haladás és a Mezőkövesd

Labdarúgó NB I – Döntetlennel nyeretlen maradt a Haladás és a Mezőkövesd
© Fotó: Tóth Balázs
Sopron – Az újonc Mezőkövesd 1-1-es döntetlent ért el Sopronban a Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.

A szombathelyiek kikaptak az első körben, a vendégek pedig akkor is egy pontot szereztek, így mindkét együttes nyeretlen maradt.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Swietelsky Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)

Sopron, 1225 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Rácz (8.), illetve Gohér (41.)

kiállítva: Tóth B. (77.)

sárga lap: Jagodics (29.), Gaál (47.), Németh M. (84.), Jancsó (85.), illetve Tóth B. (36., 77.), Bacelic-Grgic (44.), Kink (65.)

Swietelsky Haladás:

Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Overgoor (Németh M., 80.), Iszlai, Rácz (Jancsó, 80.) – Gaál, Ars (Williams, 59.), Halmosi

Mezőkövesd Zsóry FC:

Tujvel – Vági, Gohér, Devecseri, Hudák – Egerszegi, Bacelic-Grgic (Molnár, 61.), Tóth B., Nicorec (Pauljevic, 50.) – Kink (Orosz, 70.), Strestík


A Haladás kezdte nagyobb lendülettel a találkozót és szabadrúgásból hamar vezetést szerzett. A gól után is jobban futballozott a hazai csapat, de a nagy hőségben elrendelt ivószünet után rendezte sorait a Mezőkövesd, így ezt követően mezőnyjáték zajlott a pályán komoly helyzetek nélkül. A szünet előtt aztán – szintén szabadrúgásból – egyenlített az újonc.

A folytatásban is a szombathelyiek maradtak kezdeményezőbbek és az idő múlásával egyre csak nőtt a fölényük. Eleinte pontatlannak bizonyultak a hazai támadók, később pedig Tujvel védett többször is bravúrosan, így a Haladásnak végül be kellett érnie egyetlen ponttal, hiába került emberelőnybe az utolsó szűk negyedórára és játszott jobban ellenfelénél a találkozó jelentős részében.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s