Labdarúgó NB I – Döntetlen a fővárosi rangadón

Akt.:
Budapest, 2016. február 20. Az újpesti Nemanja Andrics (j) és Mato Grigics, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Újpest FC - MTK Budapest mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2016. február 20-án.
Budapest, 2016. február 20. Az újpesti Nemanja Andrics (j) és Mato Grigics, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Újpest FC - MTK Budapest mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2016. február 20-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent ért el az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga NB I 21. fordulójának szombat esti zárómérkőzésén.

A második helyen álló lila-fehérek ugyan immár kilenc bajnoki óta veretlenek, de mostani pontvesztésük miatt ősi riválisuk, a Ferencváros húsz pontra növelte az előnyét a tabella élén.

Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője eltiltása miatt csak a lelátóról nézhette a szombati találkozót.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Újpest FC-MTK Budapest 1-1 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Andric (8.), illetve Torghelle (45.)
sárga lap: Nagy T. (80.), illetve Strestík (59.), Kanta (70.), Torghelle (87.), Vass Á. (91.)

Újpest FC:

Balajcza – Nagy T., Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl – Hazard (Cseke, 85.), Windecker, Bardhi (Angelov, 72.), Balogh B., Andric – Lencse

MTK Budapest:

Hegedüs – Bese, Poór, Grgic, Vadnai (Baki, 83.) – Strestík (Ramos, 65.), Vass Á., Kanta, Thiam, Gera D. – Torghelle (Nikac, 94.)

Az újpestiek elég hamar vezetést szereztek, ennek ellenére az első fél órában inkább a küzdelem dominált, az izgalmak elmaradtak, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A játékrész utolsó 15 percére aztán felpörgött a játék, előbb az MTK hagyott ki egy helyzetet, majd az Újpestnél Lencse tévesztett célt ziccerben, végül a szünet előtt Torghelle már nem hibázott, így 1-1-gyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A folytatásban ismét sok hibával futballoztak a játékosok, egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, egyik fél sem tudta rákényszeríteni az akaratát a másikra. Az eredmény már nem változott, igazságos döntetlennel zárult a meccs.

– MTI –