Helyi közélet

2014.02.26. 10:25

Interjú: Dj Lillian

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Dj Lillian volt, aki már több mint 10 éve erősíti a hazai lemezlovas élvonalat.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Dj Lillian volt, aki már több mint 10 éve erősíti a hazai lemezlovas élvonalat.Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel a zenéhez/zenéléshez? Mi vagy ki inspirált legjobban,hogy lemezlovas legyél?

Dj Lillian: 15 évesen, tehát már több mint 10 éve kezdtem a zenélést. De már 14 éves korom óta az volt az álmom, hogy dj legyek. Ez zeneimádatomból adódott, belső késztetés volt. Már akkor is, sőt gyerekként is állandóan zenét hallgattam, elektronikus zenei mixeket vettem fel a rádióból, és őrülten vonzott ez a világ. Sokfajta zenét szerettem akkor is, az olaszoktól a németekig minden zenét gyűjtöttem. 15 évesen találkoztam két dj sráccal egy rendezvényen, akiknek elmeséltem, hogy szeretném ezt megtanulni, és így segítettek az elindulásban, megtanították a technikai alapokat. Pár hónap múlva már saját felszerelésem volt, és később már egyre több helyre hívtak zenélni. Csodás érzés volt, hogy kezdett megvalósulni az álmom.

Szabi: Milyen az a bizonyos "lilltech" stílus?

Dj Lillian: Ma már nagyon nehéz egyetlen stílust címkézni egy zenére, mert minden mindennel keveredik. Hiába mondom, hogy technot és houset játszom, ezeknek rengeteg alműfaja van, és mindenkinek mást jelent. Így az egyszerűség kedvéért elneveztem a saját zenei világomat lilltechnek. Akik hallottak már zenélni, tudják mit jelent pontosan: lüktetős, dinamikus zenét játszom, és szeretem az őrületbe kergetni a közönséget.

Szabi: Melyik volt eddigi pályafutásod legkiemelkedőbb fellépése amire a mai napig szívesen emlékszel?

Dj Lillian: Nem emelnék ki egyet sem, rengeteg helyen játszottam Szombathelytől Nyíregyházáig, Budapesttől Bajáig. Minden buli más, mindegy hányan vannak, és hol van a party, mindig egy a cél: a közönség hangulatát a végletekig fokozni.

Szabi: Szerepel-e produceri munka a terveid között?

Dj Lillian: Szerepel igen, már régóta tervezem hogy készítek saját szerzeményeket. Maximalista ember vagyok, ez pedig megint teljes embert kíván, szóval amint teljes erőbedobással tudok ezzel foglalkozni, nekiállok. És csak akkor publikálom, ha olyat sikerült alkotni, ami teljesen az én világom. Félmegoldásokkal nem érem be, ehhez pedig nem kevés idő kell.

Szabi: Egyéb tervek 2014-ben?

Dj Lillian: Kacsingatok külföld felé zeneileg, de csak fellépések szintjén, nem költöznék el itthonról. A zene mellett pedig lakberendezéssel és látványtervezéssel foglalkozom, így nappal sem unatkozom. Mindkét terület alkotótevékenység és művészet. Mindkettőben szeretnék még magasabbra jutni és az új célokat elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában