Labdarúgó NB I – Bekő a klubért és a szurkolókért harcoló játékosokat akar

Miskolc, 2015. június 15., hétfő (MTI) – A klubért és a szurkolókért küzdő játékosat szeretne igazolni Bekő Balázs, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának új vezetőedzője, akinek szakmai filozófiája megegyezik a vezetők elképzeléseivel.

A tréner a hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, olyan futballistákat akarnak, akik valóban a DVTK-ban szeretnének játszani. “Aki nem így gondolkodik, az nagy ívben kerüljön el minket” – mondta Bekő.

A sajtóesemény előtt mutatták be a klub első új igazolását: a 18-szoros válogatott, kétszeres magyar bajnok Lipták Zoltán csatlakozott Győrből a diósgyőri az együtteshez. Vele kapcsolatban a vezetőedző megjegyezte, olyan stabil válogatott játékost tudtak igazolni, aki óriási nyeresége lesz a csapatnak, majd hozzátette: dolgoznak azon, hogy további futballistákat szerződtessenek.

Bekő hangsúlyozta: Diósgyőrben alapvetően jó a keret, de meg kell találni hozzá a kulcsot és csak azután lehet beszélni a taktikáról. Mint mondta, egyelőre hét fiatal lesz stabilan tagja a felnőtt keretnek, de ez a szám még nőhet. A célkitűzést illetően annyit mondott, hogy a csapatnak a mezőny első felében kell végeznie.

Árki Gábor, a Diósgyőri VTK sportigazgatója megerősítette: olyan játékosokra van szükségük, akik megalkuvás nélkül küzdenek a csapatért. Hozzátette, hogy a felnőtt keret 25 fő körüli lesz, és minél több saját nevelésű játékost szeretnének bevonni a munkába.

A Diósgyőr az elmúlt idényben a hetedik helyen végzett. Szivics Tomiszláv nem sokkal a szezon vége előtt távozott, a bajnokságot már Vitelki Zoltánnal fejezte be a gárda.

– MTI –