boon-sportoldal

2011.09.29. 12:04

Bükkszentkeresztre fel: a VIII: Üveghuta Kupáért

A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti VIII. Üveghuta Kupa elnevezésű  nyílt hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 2-án, vasárnap, 10 órától rendezi meg a Kis-Galya KSE.

A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti VIII. Üveghuta Kupa elnevezésű  nyílt hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 2-án, vasárnap, 10 órától rendezi meg a Kis-Galya KSE.Az MTB-vel, ismertebb nevén ,,montival”, illetve országúti kerékpárral indulókat 17 kategóriába sorolják. (Idevágó kitétel, hogy az MTB-gépeken nem lehet 26x1,5-nél keskenyebb gumi.) Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő, 5,3 km-es, 325 méter szintemelkedéssel nehezített viadalra maximum 180 nevezést tudnak elfogadni a házigazdáki. A 2000, illetve 4000 forintos helyszíni nevezésre a verseny napján, a bükkszentlászlói úton kijelölt rajt helyszínén, 8.00-10.30 között lesz lehetőség. Fontos tudnivaló, hogy mindenkinek a rajtszáma egyben az indulási idejét is jelzi! Az utolsó induló után a rendezők vállalják a bemelegítő ruházat, illetve a sporttáskák Bükkszentkeresztre történő felszállítását.

Tájékoztatásul a 2010-es legjobb idők: Király Kinga (országúti, Salgótarjáni HKE) 18:23, Fejes Gábor (országúti, Technofilm-Betonexpress) 13:17, Heinik Tünde (MTB,  Miskolc) 22:15, Dovák Krisztián (MTB, Trek Józsefhegy SE) 15:08.

Útlezárásra kell számítani

Jámbor Flóriánnak, Bükkszentkereszt polgármesterének fővédnökségével megrendezett verseny ideje alatt - a sportolók biztonsága érdekében  - 9.30-tól az útvonalat lezárják a forgalom elől, ami vonatkozik a versenyzők kísérőire is. Csak az utolsó induló célba érkezése után nyitják meg újra az utat, addig csak Lillafüred felől lehet felautózni Bükkszentkeresztre! Mindez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra is! Az egyéni verseny 10 órakor kezdődik, míg a párosok 11.00-11.20 óra között rajtolhatnak el. A célt Bükkszentkereszt határában, a „keresztnél” jelölik ki a szervezők. Kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után! Bükkszentkereszten, az eredményhirdetésnek is otthont adó Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző frissítőt, emblémázott üvegpoharat és a Borostyán étterem jóvoltából egy kis harapnivalót kap. Az első három helyezettek a Császári Éva által készített egyedi festésű kupákat vehetik át a dobogón.

A VIII. Üveghuta Kupával egy időben rendezik meg a család valamennyi tagjának remek kikapcsolódást, gasztronómiai élményeket  ígérő Bükkszentkereszti Gombanapokat is, melynek részletes programjáról a www. bukkszentkereszt.hu honlapon olvashatnak az érdeklődők.

További felvilágosítást a www.kisgalya.hu honlapon  lehet beszerezni, vagy a 30/9284-233-as telefonszámon lehet kérni.

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!