Labdarúgó NB I – Az utolsó percben mentett pontot az MTK

Budapest/Szombathely, 2015. augusztus 1., szombat (MTI) – Az MTK kétgólos hátrányt ledolgozva 2-2-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Szombathelyi Haladás–MTK Budapest 2-2 (2-0)

gólszerző: Ugrai (14.), Jagodics (36.), illetve Hrepka (50.), Thiam (93.)
sárga lap: Gosztonyi (44.), Halmosi (71.), Jagodics (88.), illetve Torghelle (45.)

Haladás:

Király – Schimmer (Angyal, 65.), Jagodics, S. Wils, Bosnjak – Iszlai, T. Wils – Gosztonyi (Halmosi, 59.), Martínez, Németh M. (Medgyes, 83.) – Ugrai

MTK:

Hegedüs – Vukmir, Bese, Grgic, Vadnai – Strestík (Szatmári, a szünetben), Thiam, Kanta, Vass Á. (Hrepka, a szünetben), Varga Sz. – Torghelle (Ramos, 72.)

Hazai fölényt hozott az első félidő, pontosabb befejezésekkel a Haladás akár 4-5 gólt is szerezhetett volna. Az MTK gyenge ellentámadásokkal próbálkozott.

A szünet után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a fővárosiak, s ennek néhány perc után meg is lett az eredménye, szépítettek. A Haladás ebben a szakaszban leginkább a védekezésre összpontosított, és kontrákból próbált veszélyeztetni. Később kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazaiak több helyzetet is kihagytak, de – az utolsó pillanatban – újabb gólt az MTK szerzett, így döntetlen lett a vége.

– MTI –