Labdarúgó NB I – Az Újpest nem bírt az MTK-val

Budapest – Az Újpest gól nélküli döntetlent játszott otthon az MTK Budapesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Újpest FC- MTK Budapest 0-0

Szusza Ferenc Stadion, 2786 néző, v.: Solymosi

sárga lap: Bidzilja (49.), Gera (57.), Kicsak (76.)

Újpest:

Pajovic – Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic – Sankovic (Beridze, 82.), Onovo – Nwobodo, Rácz (Solomon, 64.), Nagy D. (Zsótér, 64.) – Novothny

MTK:

Kicsak – Katona, Balogh Bé., Szelin, Deutsch (Bidzilja, 26.) – Vass Á. – Gera, Vogyicska (Lencse, 82.), Bognár I., Vass P. (Mihajlovic, 88.) – Torghelle

Az első félidőben az Újpest mezőnyfölényben játszott, de a vendégek kapujára nem jelentett komoly veszélyt. Az MTK a védekezésre koncentrált, ennek érdekében visszazárt a térfelére, a felvonás legnagyobb helyzetét ettől függetlenül a vendégcsapat hagyta ki, amikor a 21. percben Torghelle ziccerét Pajovic védte.

A szünet után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az Újpest, de hiába birtokolta és járatta többet a labdát, Kicsaknak kevés dolga akadt. A 64. percben a támadójáték frissítése érdekében kettőt cseréltek a hazaiak. Egyikük, a nigériai Solomon – aki most mutatkozott be az NB I-ben – egy perc alatt kétszer veszélyeztette a kaput, utóbb ziccerből leadott közeli lövését Kicsak lábbal bravúrosan mentette. A hajrához közeledve elfogyott a hazaiak lendülete, így az MTK kapuja és a döntetlen akkor már nem forgott veszélyben.

Az Újpest immár kilenc forduló óta veretlen a bajnokságban, az MTK-t viszont egyszer sem tudta legyőzni a szezonban: az őszi idényben kétszer kikapott tőle. Az Újpest az MTK ellen a legutóbbi 11 tétmeccséből csak egyet tudott megnyerni, azóta öt vereség mellett ötödször ért el döntetlent.

– MTI –