Labdarúgó NB I – Az Újpest az utolsó pillanatban mentett pontot Felcsúton

Branko Pauljevic (j2) és az újpesti Kylian Hazard (j) az OTP Liga 15. fordulójában játszott Puskás Akadémia - Újpest FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2015. december 1-jén.
Branko Pauljevic (j2) és az újpesti Kylian Hazard (j) az OTP Liga 15. fordulójában játszott Puskás Akadémia - Újpest FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2015. december 1-jén. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Felcsút – Az Újpest a 94. percben szerzett góllal 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga november elejéről a magyar válogatott Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezője miatt elhalasztott 15. fordulójának keddi mérkőzésén.

Ezzel a lila-fehéreknek megszakadt a négy bajnoki győzelemből álló sorozatuk, de öt találkozó óta így is veretlenek.

A forduló többi mérkőzését szerdán rendezik.


OTP Bank Liga, 15. forduló:

Puskás Akadémia-Újpest FC 1-1 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Nagy Zs. (67.), illetve Diagne (94.)
sárga lap: Lencse (24.), illetve Diagne (82.)

Puskás Akadémia: Pogacsics – Pauljevic, Kelic, Fodor, Nagy Zs. – Sallai (Zsótér, 87.), Márkvárt, Bacelic-Grgic (Pintér B., 92.), Pekár – Tischler, Lencse (Hudák, 90.)

Újpest FC: Balajcza – Litauszki, Heris, Kálnoki Kis, Mohl – Balázs B. (Perovic, 75.), Bardhi, Balogh B. (Andric, 75.), Hazard, Cseke – Diagne


A jó formában lévő Újpest ragadta magához a kezdeményezést, míg a Puskás Akadémia egyáltalán nem tudott kibontakozni, mert játékosai rendkívül pontatlanul futballoztak. Az első félidőben ennek megfelelően a hazaiak előtt egyáltalán nem adódott komoly gólszerzési lehetőség, a vendégeknél pedig egy ízben Diagne tévesztett célt fejjel óriási helyzetben.

A folytatásra feljavultak a felcsútiak, így kiegyenlítetté vált a játék, aztán a játékrész derekán Nagy Zsolt kiszorított helyzetből hatalmas gólt lőtt, a labda a keresztlécről pattant a hálóba. A Puskás Akadémia vezetése nem változtatta meg a játék képét, továbbra is többnyire mezőnyben járatták a labdát a csapatok. Az Újpest nem tudott újítani, így a hazaiak könnyedén őrizték minimális előnyüket. Sőt a kétpercesre jelzett hosszabbítás lejárta után Zsótér 40 méterről üres kapura próbálkozhatott, de célt tévesztett, az ellentámadásból pedig az Újpest váratlanul egyenlített, egyszersmind pontot mentett.

– MTI –