Labdarúgó NB I – Az MTK legyőzésével zárt a Diósgyőr

Miskolc, 2015. május 31., vasárnap (MTI) – A Diósgyőr hazai pályán 1-0-ra legyőzte a bronzérmes MTK együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga zárófordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 1-0 (1-0)

Miskolc, 3749 néző, v.: Oláh

gólszerző: Bacsa (18.)

Diósgyőri VTK:

Antal – Okuka, Alves, Németh M., Nemes – Gosztonyi (Takács T., 65.), Koman, Bognár, Dzsung (Egerszegi, 74.), Bacsa – Grumic (Boros, 77.)

MTK Budapest:

Hegedüs – Bese, Vass Á., Vadnai, Hajdú – Gera D. (Szatmári I., 77.), Thiam, Kanta, Vogyicska (Halmai, 85.), Horváth Zs. – Cseke (Schrammel, a szünetben)

Már a találkozó előtt biztos volt, hogy az MTK bronzérmesként, a Diósgyőr pedig hetedikként zár a bajnokságban, így tét nélkül léphettek pályára a csapatok. A sérültek és az eltiltottak miatt Garami József, a vendégek vezetőedzője meglehetősen felforgatott összeállításban küldte ki együttesét.

Ennek megfelelően a szezon végén jól szereplő, s a megbízott vezetőedző, Vitelki Zoltán – akit Bekő Balázs követ majd – irányításával veretlen Diósgyőr irányította az összecsapást, s vezetett 1-0-ra a szünetben.

A fordulást követően már veszélyesebben futballozott az MTK, de nem tudott élni a lehetőségeivel, így a Diósgyőr otthon tartotta a három pontot.

– MTI –