Labdarúgó NB I – Angyalföldön vesztett az Újpest

Budapest – Az Újpest 3-2-re kikapott a Vasas otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 28. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Vasas FC-Újpest FC 3-2 (1-1)

Illovszky-stadion, 1200 néző, v: Karakó

gólszerzők: Ádám M. (13.), Könyves (73.), Hangya (91.), illetve Andric (20.), Lencse (78.)
sárga lap: Grúz (36.), Müller (80.), illetve Heris (58.), Andric (80.)

Vasas:

Hermány – Grúz (Szivacski, a szünetben), Korcsmár, Debreceni, Hangya – Vida, Ristevski (Könyves, 61.), Berecz, Müller – Novák (Pavlov, 87.), Ádám M.

Újpest:

Balajcza – Mohl, Litauszki, Kálnoki Kis, Heris – Balogh B., Sankovic, Diarra, Angelov (Bardhi, 61.) – Andric (Kabát, 80.), Lencse

Újpesti fölénnyel és helyzetekkel indult a találkozó, Ádám Martin távoli lövésével mégis a Vasas szerzett vezetést. A hazai gólt követően sem változott a játék képe, ezért nem volt meglepő, hogy hét perccel később – Andric jóvoltából – egyenlítettek a vendégek.

A második felvonásban is többet volt a labda az Újpestnél, ám ismét az angyalföldi együttes került előnybe: a macedón Ristevski a keresztlécet találta el, de a helyére beállt Könyves Norbert betalált Balajcza Szabolcs kapujába. Lencse László révén ezúttal is gyorsan jött az egyenlítés, és támadószellemű cserejátékosai jóvoltából a győztes gól megszerzésére is jó esélye volt a vendégcsapatnak, Hangya Szilveszter 91. percben elért találatával mégis a Vasas gazdagodott három ponttal.

– MTI –Sporthírek