Labdarúgó NB I: Albérletben a mezőny 7 csapata

Akt.:
Még az idén előfordulhat, hogy a DVTK is az új kövesdi stadionban fogadja ellenfeleit a labdarúgó NB I-ben
Még az idén előfordulhat, hogy a DVTK is az új kövesdi stadionban fogadja ellenfeleit a labdarúgó NB I-ben
Miskolc – A most kezdődő évadban 7 klub is albérletben játszik majd hazai meccseket a labdarúgó NB I-ben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség stadionfejlesztési programjának köszönhetően az élvonalbeli klubok többsége rövid időn belül új vagy felújított stadionban fogadhatja ellenfeleit. A jelenlegi, átmeneti idényben azonban még több csapat is albérletben játssza hazai mérkőzéseit vagy azok egy részét. Az első fordulókban négy csapat fogadja albérletben aktuális ellenfelét, a Videoton FC a felcsúti Pancho Arénában, az MTK Budapest Dunaújvárosban, a Haladás Sopronban, az Újpest FC pedig a Vasas Fáy utcai pályáján, az Illovszky Rudolf Stadionban játssza hazai mérkőzéseit.

Évad közben

A DVTK az első fordulókban még Diósgyőrben szerepel majd, de mihelyst elkezdődik a jelenlegi létesítmény bontása, a csapat átköltözik a megyei rivális stadionjába, Mezőkövesdre. A Vasas sem végig a Fáy utcában rendezi meg hazai összecsapásait az idény során, a Szusza Ferenc Stadion felújítását követően megkezdődik az Illovszky-stadion rekonstrukciója, ennek megkezdésekor átmenetileg az angyalföldiek is elköltöznek otthonról. A paksi stadion átépítése nem érinti a csapat szereplését, a Tolna megyei alakulat a hamarosan kezdődő munkálatok alatt is a Fehérvári úti létesítményben játssza hazai összecsapásait. A pálya gyepszőnyegét már kicserélték, vagyis jó minőségű, fűtött pályán kezdi meg szereplését Csertői Aurél együttese. A Budapest Honvéd pályája, a Bozsik-stadion is átépítés előtt áll, de az idénykezdetet ez a projekt nem érinti, a kispestieknek az őszi szezon során nem kell ideiglenes otthont keresniük.

Már készen

Négy élvonalbeli csapat viszont a stadionfejlesztési program keretében megújult létesítményben fogadhatja ellenfeleit. Az újoncoknál, Gyirmóton és Mezőkövesden már az előző idényben elkészült a stadion felújítása, a Ferencváros és a Debrecen nagy stadionjait pedig már a tavalyi évadban is látogatták az aktuális ellenfelek.

ÉM


Labdarúgás: NB I, 1. forduló

Szombat

  • 18.00: Újpest FC – Budapest Honvéd
  • 18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr (Tv: M4 Sport)
  • 20.30: Ferencvárosi TC – Swietelsky Haladás s (Tv: M4 Sport)

Vasárnap

  • 18.00: Debreceni VSC-Teva – Paksi FC
  • 18.00: MTK Budapest – Vasas

18.00: Videoton FC – Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)

hirdetés


hirdet�s