Labdarúgó NB I – A Videoton magabiztosan győzött Kispesten

A kispesti Davide Lanzafame (j) gólt szerez, balra Kovácsik Ádám kapus az OTP Liga 21. fordulójából elhalasztott Budapest Honvéd - Videoton FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a kispesti Bozsik Stadionban 2018. április 11-én.
A kispesti Davide Lanzafame (j) gólt szerez, balra Kovácsik Ádám kapus az OTP Liga 21. fordulójából elhalasztott Budapest Honvéd - Videoton FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a kispesti Bozsik Stadionban 2018. április 11-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – A címvédő Budapest Honvéd 4-1-re kikapott a vendég Videoton csapatától a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójából elhalasztott szerdai mérkőzésen, a székesfehérvári együttes ezzel beérte pontszámban a listavezető Ferencvárost.

A találkozót március 3-án rendezték volna, de a játékvezetők alkalmatlannak tartották a pálya talaját.

OTP Bank Liga, 21. forduló: Budapest Honvéd-Videoton FC 1-4 (0-1)
Bozsik-stadion, 1903 néző, v.: Bognár T.

gólszerzők: Lanzafame (57.), illetve Nikolov (35.), Lazovic (54., 80.), Vinícius (65.)

sárga lap: Lanzafame (34.), Ikenne-King (44.), Heffler T. (49.), illetve Kovácsik (31.), Huszti (44.), Pátkai (51.), A. Hadzic (57.), Nego (62.),

Honvéd: Gróf – Heffler T., Kamber, Kosút, Ikenne-King (Kukoc, 57.) – Gazdag, Nagy G., Holender (Lukács D., 72.), Banó-Szabó (Májer, 75.) – Lanzafame, Eppel

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – A. Hadzic (Varga J., 87.) – Nikolov, Pátkai – Huszti (Kovács I., 80.) – S. Scepovic, Lazovic (M. Scepovic, 81.)

Az első félidőben a kemény játék miatt feszült volt a hangulat a pályán. Valamivel többet birtokolták a labdát a kispestiek, ennek ellenére egyetlen alkalommal sem kísérleteztek kapura lövéssel. A székesfehérváriak hat próbálkozásból ötször veszélyeztettek, és a macedón Boban Nikolov egy szabadrúgás után a vezetést is megszerezte.

A szünet után a szerb Danko Lazovic növelte a Videoton előnyét, és bár az olasz Davide Lanzafame szépített, Vinícius révén ismét két góllal vezettek a vendégek. Stopira is betalált, de les miatt ezt a játékvezető nem adta meg, azonban Lazovic második góljával tovább nőtt a különbség. A második félidőben a hazaiak komoly védelmi hibákkal segítették ellenfelüket, így nem lehetett esélyük a pontszerzésre.

– MTI –