Labdarúgó NB I – A Videoton kiütötte az Újpestet

Akt.:
Felcsút – A Videoton hátrányból fordítva 5-1-re győzött a vendég Újpest ellen szombaton a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Videoton FC – Újpest FC 5-1 (1-1)

Felcsút, 2179 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Hadzic (32.), Scepovic (58., 83.), Suljic (64.), Stopira (84.) illetve Perovic (7.)
sárga lap: Kálnoki-Kis (17.), Diarra (65., 65.)
piros lap: Diarra (65.)

Videoton:

Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Hadzic (Kovács I. 86.), Pátkai, Varga J., Suljic (Géresi 86.) – Scepovic, Lazovic (Maric 83.)

Újpest:

Balajcza – Balázs B., Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl – Balogh B., Diarra, Sankovic, Andric (Windecker 77.) – Perovic (Lázok 69.), Bardhi (Cseke 69.)

Agresszív letámadással kezdte a találkozót az Újpest, ami megzavarta a listavezetőt. A gyorsan megszerzett vendégvezetés után a Videoton fokozta a tempót és bő félóra elteltével egyenlített. Két perccel később akár vezethettek volna a fehérváriak, de a védők közül kiugró Scepovic az újpesti kapu mellé lőtte a labdát.

Fordulást követően tovább folytatódott a nagy iramú, lüktető játék. A Videoton találta meg előbb a gólhoz vezető utat, sőt hat percen belül kétszer is a kapuba talált, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A hátrányba került Újpest helyzetét tovább rontotta Diarra, aki a harmadik fehérvári gól utáni heves reklamálásért sárga lapot kapott, majd miután nem hagyta abba, Solymosi játékvezető második sárgával leküldte a pályáról a játékost. A folytatásban a vendégek szépíthettek volna, ehelyett a Videoton szerzett újabb két gólt, így végül fölényes győzelmet aratott.

– MTI –