Labdarúgó NB I – A Videoton három góllal legyőzte a Honvédot

Székesfehérvár – A címvédő Videoton hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Videoton FC – Budapest Honvéd FC 3-0 (2-0)

Székesfehérvár, 2281 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Feczesin (33.), Gyurcsó (45.), Juhász R. (64.)
sárga lap: Feczesin (35.), Szolnoki (60.), Danilovics (60.), Juhász R. (82.), illetve Vernes (9.), Gazdag (38.), Youla (60.)

Videoton:

Danilovic – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira (Szolnoki 22.) – Simon Á. (Pölöskei 51.), Pátkai – Gyurcsó, Suljic, Oliveira (Kovács I. 77.) – Feczesin

Honvéd:

Kemenes – Botka, Lovric, Bobál D., Baráth – Nagy G., Kamber – Vernes, Hidi (Vasiljevic 73.), Gazdag (Holender 46.) – Youla (Délczeg 68.)

A hazai csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, több helyzetet is kidolgozott a Honvéd kapujánál, ám Kemenesnek védenie nem kellett. A vendégek zártan védekeztek és a labdaszerzések után igyekeztek támadásokat vezetni, nem sok sikerrel. A Videoton az első félidő hajrájához közeledve megszerezte a vezetést, majd közvetlenül a szünet előtt meg is duplázta előnyét.

Fordulást követően alábbhagyott a csapatok lendülete, a Honvéd nem igazán tudott gólhelyzetbe kerülni, a hazaiak pedig csak a kínálkozó lehetőséget várták. Türelmük egy szöglet után gólt is eredményezett. A háromgólos előny birtokában a Videoton kedvére alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ám azokat – főként Gyurcsó révén – rendre kihagyta.

– MTI –