Labdarúgó NB I – A Puskás Knezevic duplájával legyőzte a Mezőkövesdet

Felcsút – A Puskás Akadémia Josip Knezevic kilenc perc alatt lőtt két góljával legyőzte a vendég Mezőkövesdet szombaton, a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd 2-0 (0-0)

Felcsút, 418 néző, v: Pintér Cs.

gólszerző: Knezevic (60., 69.)

sárga lap: Varga J. (40.), Urblík (79.), illetve Farkas D. (24.), Szeles (61.), Vadnai (68.)

Puskás:

Danilovic – Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovski – Urblík, Varga J. – Kiss T., Knezevic (Mioc 83.), Radó (Latifi 56.) – Arabuli (Heris 93.)

Mezőkövesd:

Szappanos – Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai – Szeles, Mevoungou (Katanec 84.), Mesi, Szakály D., Vajda S. – Drazic (Varjas 91.)

Intenzív hóesésben, de kiváló talajú pályán kezdődött a találkozó. A hazaiak kispadján az előző forduló után menesztett Benczés Miklós helyett a klubigazgató, Komjáti András ült.

Az első húsz percben két komolyabb helyzetet láthattak a nézők: előbb Szappanos Péter rossz előreívelését Hegedűs János a felezővonal közeléből emelte az üres kapura, de a visszafutó kapus ki tudta öklözni a labdát a gólvonalról, majd Stefan Drazic ziccerét védte Branislav Danilovic. A folytatásban fölénybe került a Mezőkövesd, több lehetőséget alakítottak ki a felcsúti kapu előtt, és Szakály Dénes lesgóljánál, valamint Drazic kapufájánál közel jártak a vezetés megszerzéséhez. A Puskás Akadémia jórészt a védekezéssel volt elfoglalva, szórványos támadásaikban semmiféle veszély nem volt.

Fordulást követően feljebb kapcsolt a felcsúti gárda, és Josip Knezevic találatával megszerezte a vezetést. A Mezőkövesd támadni kezdett az egyenlítésért, és ez lett a veszte, mert egy gyors hazai ellentámadás végén büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia, Knezevic pedig nem hibázott. A mérkőzés végén a vendégek nagy energiákat mozgósítottak a szépítésért, de nem jártak sikerrel.

– MTI –Sporthírek