Labdarúgó NB I – A Paks szakította meg a Mezőkövesd remek sorozatát

Mezőkövesd, 2018. március 31. A gólszerző paksi Bertus Lajost (k) köszöntik csapattársai, balról Bartha László, jobbról Gévay Zsolt a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Paksi FC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2018. március 31-én.
Mezőkövesd, 2018. március 31. A gólszerző paksi Bertus Lajost (k) köszöntik csapattársai, balról Bartha László, jobbról Gévay Zsolt a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Paksi FC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2018. március 31-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Mezőkövesd – A Paks meglepetésre 3-2-re győzött a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Az előzetes esélyek alapján a sorozatban nyolc veretlen meccs után pályára lépő hazaiak sikerét ígérte a mérkőzés. Az idegenben előző három találkozójukon gólképtelen paksiak ugyanakkor összességében simán gyűjtötték be a három pontot, a hazaiak 0-3 után csak a hajrában tudtak betalálni.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Mezőkövesd-Paksi FC 2-3 (0-2)

Mezőkövesd, v.: Andó-Szabó

gól: Drazic (81., 94.), illetve Hahn (13.), Bertus (22.), Bartha (68.)
sárga lap: Mlinar (19.), Hudák (33.), Vadnai (62.), illetve Simon Á. (28.), Bartha (59.)

Mezőkövesd:

Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Cseri, Mlinar (Novák 62.), Iszlai, Misák (Drazic 62.) – Koszta, Bognár

Paks:

Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó – Simon Á. – Haraszti (Kulcsár 84.), Papp, Bertus, Bartha (Koltai 90.) – Hahn (Simon A. 76.)

Csendes, visszafogott iramban kezdődött a mérkőzés, melyen a 13. percig semmi érdemleges nem történt, ekkor azonban váratlanul a vendégek jutottak előnyhöz. A gól megnyugtatta a Paksot, a folytatásban magabiztossá vált az együttes, s a játékrész derekán kettőre növelte előnyét. A hazaiak a szünetig nem nagyon tértek magukhoz, az ellenfél kapuját nem veszélyeztették, így komoly hátrányban vonultak pihenőre.

kovesd2A paksi Simon Ádám (b) és a mezőkövesdi Koszta Márk a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2018. március 31-én | MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A fordulás után elszántan kezdett a hazai együttes, a szakadó esőben azonban kevés helyzetet dolgozott ki, ráadásul a félidő közepén már háromgólos hátrányba került.

A meccs ekkor már eldőlt, s ugyan a hajrában kétszer még eredményes volt a vendéglátó, az egyenlítésre nem volt esélye, így kiváló sorozata megszakadt.

– MTI –