Labdarúgó NB I – A Paks magabiztos sikerrel avatta bajnokká a Ferencvárost

Paks – A Paks hazai pályán magabiztosan győzte le az MTK együttesét, ezzel bajnokká avatta a Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában, szombaton.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Paksi FC-MTK Budapest 4-1 (2-0)

Paks, 700 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Bertus (17.), Szakály D. (24.), Strestík (55., öngól), Hahn (75.), illetve Strestík (50.)
sárga lap: Hahn (81.), illetve Vogyicska (29.), Poór (73.), Hrepka (90.)

Paks:

Molnár P. – Lenzsér, Papp K., Szabó J., Gévay – Kulcsár D., Szakály D., Hahn (Kesztyűs, 87.), Koltai (Balázs Zs., 85.), Bertus (Kecskés, 84.) – Bartha

MTK:

Hegedüs – Vadnai, Poór, Bese, Grgic – Hrepka, Vass Á., Kanta J., Vogyicska – Strestík (Hajdú, 85.), Nikac (Hujber, 75.)

Mivel az MTK kizárólag győzelem esetén halaszthatta volna el a Ferencváros bajnokká avatását, a kék-fehéreknek támadniuk kellett. Ennek ellenére a hazaiak gyakorlatilag bő húsz perc alatt eldöntötték az összecsapást, így a bajnoki cím kérdését is, ugyanis előbb Bertus megpattanó szabadrúgása, majd egy beadás után Szakály Dénes közeli próbálkozása is a vendégek kapujában kötött ki.

A fővárosiak Strestík révén nem sokkal a fordulást követően szépítettek, de a cseh támadó néhány perccel később öngólt vétett, ezzel visszaállt a kétgólos különbség. Negyedórával a vége előtt végleg eldőlt a három pont sorsa, Hahn lőtte ki a bal alsó sarkot. A hajrában már nem változott az eredmény, a Paks teljesen megérdemelten szakította meg az MTK hat mérkőzésen át tartó veretlenségét.

– MTI –