Labdarúgó NB I – A Paks elleni sikerrel rajtolt a Mezőkövesd

Akt.:
Mezőkövesd – A Mezőkövesd hazai pályán 3-1-re legyőzte a Paksi FC együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 3-1 (2-1)

Mezőkövesd, 1977 néző, v: Erdős

gólszerzők: Drazic (30.), Szalai A. (38.), Cseri (80.), illetve Kulcsár D. (33.)
sárga lap: Meszhi (61.), Széles (74.), illetve Papp (55.), Haraszti (88.), Horváth P. (94.)

Mezőkövesd:

Dombó – Farkas, Iszlai (Meszhi, 49.), Pillár, Vadnai – Tóth (Vajda, 64.), Szalai A. – Szeles, Koszta, Drazic – Cseri (Szakály D., 94.)

Paks:

Nagy G. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó – Simon Á. (Kővári, 79.) – Haraszti, Papp, Bertus, Bartha (Horváth P., 75.) – Simon A. (Hahn, 64.)

Az első harminc perc “ismerkedéssel”, valamint meddő paksi mezőnyfölénnyel telt, aztán nyolc perc alatt három gólt is láthatott a kövesdi közönség. Előbb a hazaiak egy szép támadás végén egy jól eltalált lövéssel megszerezték a vezetést, majd három perc alatt – némi szerencsével – egyenlített a Paks, hogy aztán öt perc múlva ismét hátrányba kerüljön, miután a mezőkövesdiek újfent eredményesen zárták egy támadásukat. A statisztika szerint a vendégek voltak veszélyesebbek a kapura, ennek ellenére a hazaiak vonulhattak előnnyel a szünetre.

A fordulás után a Paks volt aktívabb, igyekezett egyenlíteni, ám a mezőkövesdi védelemnek sikerült megtartania az egygólos előnyt. Tíz perccel a lefújás előtt aztán egy újabb hazai gól végleg megpecsételte a tolnai együttes sorsát, amely valódi veszélyt nem jelentett Dombó kapujára, egyetlen gólját szerencsés körülmények között szerezte, így a hazaiak sikere megérdemeltnek mondható.

-MTI-