Labdarúgó NB I – A Paks ellen is győzött a Honvéd

A kispesti Holender Filip (b) és a paksi Szabó János a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Paksi FC mérkőzésen a budapesti Bozsik Stadionban 2018. augusztus 5-én.
A kispesti Holender Filip (b) és a paksi Szabó János a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Paksi FC mérkőzésen a budapesti Bozsik Stadionban 2018. augusztus 5-én. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – A Budapest Honvéd hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Paks csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában, így továbbra is százszázalékos.

A kispesti együttes második helyen áll a tabellán, a Ferencváros jobb gólarányával előzi meg.

A Honvéd utolsó tétmérkőzését játszotta a Bozsik Stadionban, amelynek helyére új arénát építenek. A csapat a szezon további részében az MTK stadionjában fogadja majd ellenfeleit.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Budapest Honvéd-Paksi FC 1-0 (0-0)

Bozsik Stadion, 1740 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Danilo (48., 11-esből)
sárga lap: Uzoma (45+1.), Kukoc (85.), Lukács (89.) illetve Papp K. (42., 47.), Simon A. (45+1.), Lenzsér (47.)
kiállítva: Papp K. (47.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Batik, Baráth, Skvorc – Heffler T., Vadócz, Nagy G., Pilik (Kukoc 66.), Uzoma (Kamber 84.) – Holender (Lukács 73.), Danilo

Paks:

Nagy G. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K., Bertus, Simon Á. (Kecskés 76.) – Haraszti, Simon A. (Hahna a szünetben), Bartha (Horváth 77.)

Visszafogott iramú játékot hozott az első félidő, melyben kevés helyzet adódott mindkét oldalon.

A fordulás után hirtelen felpörögtek az események, a hazaiak büntetőt harcoltak ki, a 16-oson belül szabálytalankodó Papp pedig a kiállítás sorsára jutott. A 11-est Danilo értékesítette, ezzel pedig a mérkőzést is eldöntötte, mivel a folytatásban a Honvéd biztosan őrizte előnyét, kevés kínálkozó lehetőségével pedig nem tudott élni.

– MTI –