Labdarúgó NB I – A Mezőkövesd nyerte a borsodi rangadót

Akt.:
Mezőkövesd – A házigazda Mezőkövesd 3-0-ra nyert a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 20. fordulójának borsodi rangadóján.

A hazaiak legutóbb szeptemberben kaptak ki otthon, a DVTK-nak pedig tovább tart az idegenbeli rossz sorozata, vendégként ugyanis eddig mindössze négy pontot tudott gyűjteni a mostani idényben.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Mezőkövesd, 3325 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Balogh (37.), Bacelic-Grgic (60.), Molnár G. (81.)
piros lap: Ugrai (36.)
sárga lap: Egerszegi (43.), Bacelic-Grgic (67.), illetve Busai (27.), Ugrai (33., 36.), Makrai (86.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Dombó – Farkas, Hudák, Balogh (Szeles, 63.), Vági – Molnár G., Pauljevic (Bacelic-Grgic, 58.), Strestík, Egerszegi, Sulek (Damcevski, 75.) – Veselinovic

Diósgyőri VTK:

Antal – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Vela (Makrai, 73.), Busai, Nono (Fülöp, a szünetben), Elek, Ugrai – Szarka

Az első félóra mindkét oldalon idény eleji játékot hozott, sok volt a pontatlanság, helyzetek szinte egyáltalán nem alakultak ki. A játékrész utolsó negyedórájában aztán megélénkült a meccs: előbb Ugrai három percen belül elkövetett két – egyformán felesleges – szabálytalanságát büntette két sárga és az ezzel járó piros lappal a játékvezető, majd közvetlenül a kiállítás után megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. A szabadrúgást Strestík ívelte be jobbról a kapu előterébe, a téli szünetben érkezett Balogh pedig megelőzve a védőket a hálóba fejelte a labdát.

A szünet után nyomás alá helyezte a hazai védelmet a Diósgyőr, egy kontrából azonban ismét a Mezőkövesd szerzett gólt, a percekkel korábban beállt Bacelic-Grgic lőtt a kapuba. A folytatásban Antal védései sokáig megmentették a vendégeket az újabb góltól, a hajrában azonban sokadik helyzetükből ismét betaláltak a kövesdiek, ezzel biztossá tették a sikerüket.

– MTI –