Labdarúgó NB I – A Mezőkövesd legyőzte a Debrecent

Mezőkövesd – A bennmaradásért küzdő csapatok mérkőzésén a Mezőkövesd 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szerdai játéknapján.

A Mezőkövesd öt nyeretlen bajnoki találkozó után gyűjtötte be ismét a három pontot, aminek köszönhetően megtartotta a hatpontos távolságot a már kiesést jelentő 11. pozícióban álló Diósgyőrrel szemben. A hajdúságiak viszont már csak két ponttal előzik meg a miskolciakat.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 2-1 (1-0)

Mezőkövesd, 1000 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Veselinovic (7.), Baracskai (79.), illetve Tőzsér (83.)
sárga lap: Szeles (20.), Hudák (67.), illetve Holman (26.), Szuk (67.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Tujvel – Szeles, Hudák, Dinjar (Bacelic-Grgic, 53.), Gohér – Pauljevic, Egerszegi, Tóth B., Sós (Baracskai, 62.), Molnár G. – Veselinovic (Strestík, 72.)

Debreceni VSC:

Danilovic – Ferenczi J., Mészáros, Filip, Szatmári – Jovanovic (Osváth, 74.), Tőzsér, Holman, Sekulic (Handzic, a szünetben), Feltscher (Könyves, 62.) – Szuk

Ellenfelénél sokkal elszántabban kezdett a Mezőkövesd, Veselinovic első gólját ugyan les miatt még érvénytelenítették, de a másodikat már szabályos körülmények között szerezte. A korai vezetés hatására a hazaiak kissé visszaálltak, a vendégek pedig a szorításból kiszabadulva távoli lövésekkel próbálkoztak – sikertelenül. Komolyabb debreceni helyzetre a 35. percig kellett várni, de Tujvel a helyén volt. Az első játékrész pedig a másik kapus, Danilovic bravúrjával ért véget.

A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét csapat előtt egy-egy lehetőség adódott, de gól egyikből sem született, mert a kapusok védtek. Az utolsó húsz percre feljebb tolta védekezését a Debrecen az egyenlítés érdekében, a nyíltabb játék azonban visszaütött, ugyanis a csereként beállt Baracskai megduplázta a hazaiak előnyét. A hajdúságiak ugyan gyorsan szépítettek Tőzsér megpattanó szabadrúgásából, de egyenlíteniük már nem sikerült.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s