Labdarúgó NB I – A kispestiek megállították a paksiakat

Budapest – A Budapest Honvéd zárta le a Paksi FC veretlenségi sorozatát azzal, hogy hazai pályán két góllal nyertek a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

A Paks ezt megelőzően legutóbb november végén szenvedett vereséget a bajnokságban, Csertői Aurél együttese azóta kilenc bajnoki találkozón nem talált legyőzőre.

A Budapest Honvéd a 2016/17-es szezon három bajnoki mérkőzésén hét pontot szerzett a paksiak ellen. A kispestiek tavaly augusztusban – ugyancsak otthon – 3-1-re győztek, november közepén vendégként 1-1-es döntetlent játszottak.

Miután a Videoton nem bírt a Mezőkövesddel, ismét a Budapest Honvéd léphetett a tabella első helyére, előnye a fehérváriakkal szemben egy pont.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Budapest Honvéd-Paksi FC 2-0 (2-0)

Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Berke

gólszerző: Eppel (18.), Zsótér (39.)
sárga lap: Gévay (Paks, 47.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Lovric, Bobál, Kamber – Ikenne-King, Gazdag (Koszta, 67.), Hidi, Zsótér, Holender (Nagy G., 74.) – Eppel, Lanzafame (Balázs Zs., 84.)

Paksi FC:

Molnár P. – Kulcsár D., Zachán, Gévay, Báló – Papp K. – Haraszti (Szakály D., 73.), Hajdú Á., Bertus, Bartha (Koltai T., 73.)- Hahn (Vernes, 84.)

A kezdeményezést rögtön magához ragadó Honvéd a 18. percben Eppel Márton révén megérdemelten jutott vezetéshez. A hátrányba kerülő Paks összekapta magát, és ellentámadásba lendült. A vendégek azonban csak mezőnyfölényt harcoltak ki, gólveszélyt nem jelentettek. Az első félidő hajrájában Zsótér Donát duplázta meg a kispestiek előnyét: a középpályás 24 méterről, ballal lőtt kapásból a paksi kapu bal felső sarkába.

A szünet utáni percekben a Paks akarata érvényesült, de Gróf Dávid kapuját továbbra sem veszélyeztették a vendégek. Mindkét fél részéről sok volt a taktikai szabálytalanság, Berke Balázs játékvezető viszont engedte a folyamatos játékot, ritkán avatkozott közbe. Szorította az idő a paksiakat, akik egyre közelebb kerültek a kispestiek kapujához, de a befejezéseikbe – ha egyáltalán eljutottak odáig – mindig hiba csúszott. Hiába érkeztek a cserék paksi oldalon, a vendégek részéről elmaradt az eredményes hajrá. A végjátékot így kontroll alatt tudta tartani a Budapesti Honvéd, amelynek biztos győzelme nem forgott veszélyben.

– MTI –Sporthírek