Labdarúgó NB I – A Honvéd odahaza kapott ki a Vasastól

Akt.:
Budapest, 2015. szeptember 12., szombat (MTI) – A Honvéd meglepetésre hazai pályán maradt alul a Vasassal szemben a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Budapest Honvéd-Vasas 0-1 (0-1)

Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerző: Osváth (18.)
sárga lap: Lovric (24.), Délczeg (68.), Baráth (90.), illetve Hangya (8.), Novák (14.), Adamovic (33.), Pajovic (61.)

Honvéd:

Horváth A.- Botka, Bobál D., Lovric, Baráth – Nagy G. (Délczeg, 63.), Hidi, Kamber, Holender – Youla (Ihrig-Farkas, 79.), Prosser (Vernes, a szünetben)

Vasas:

Nagy G. – Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya – Adamovic, Vukasovic, Berecz – Könyves, Novák (Lázok, 71.), Remili (Debreceni, 88.)

Nem sok minden történt az első negyedórában, fejleményt leginkább a sárga lapos figyelmeztetést magukkal vonó belépők jelentettek. Igazán nagy helyzet alig akadt, gól viszont igen: kissé váratlanul, a 18. percben a jobb oldalon előretörő Osváth Attila mintegy 15 méterről a bal felső sarokba küldte a labdát (0-1). A hazaiak gyér próbálkozásai nem vezettek eredményre, a Honvéd-hívek hangos fütyüléssel jelezték a szünetben az öltözőbe tartó hazai játékosoknak, hogy elégedetlenek a teljesítményükkel.

A második játékrész elején már vehemensebb játékkal rukkolt ki a Honvéd, ám kísérleteit vagy a Vasas védelme hárította Nagy Gergely kapussal az élen, vagy a szerencse segített a vendégeken. A 61. percben pedig a hazaiak csatára, Youla hibázott nagyot, akinek a tizenegyesét kivédte a Vasas hálóőre. A kispesti kísérletek a folytatásban sem vezettek eredményre, így a Vasas némiképpen váratlanul, viszont megérdemelten vitte el mind a három pontot.

– MTI –