Labdarúgó NB I – A Honvéd nyerte a meglepetéscsapatok csatáját

Budapest, 2011. október 21., péntek (MTI) – A Budapest Honvéd hazai pályán hátrányról fordítva 2-1-re legyőzte az újonc Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A kispestiek ezzel éppen – az idegenben továbbra is nyeretlen – legyőzöttjüket megelőzve ismét feljöttek a tabella harmadik helyére.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)

—————————————

Bozsik Stadion, 2500 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők: Torghelle (22.), Abass (80.), illetve Gallardo (17.)

sárga lap: Délczeg (65.), illetve Rakovic (71.), Budovinszky (92.)

 

Budapest Honvéd:

—————-

Kemenes – Lovric, Debreceni, Novák, Johnson – Abass (Hidi, 84.), Horváth A., Ivancsics – Tchami (Hajdú, a szünetben), Torghelle, Délczeg (Sekulic, 70.)

 

Diósgyőri VTK:

————–

Rados – Vadász (Carreno, 89.), Budovinszky, Gal, Gohér – Gallardo, Rakovic, Lippai (Arze, 78.), Luque – Tisza, Seydi (Menougoug, 68.)

 

Az első perctől kezdve a Honvéd irányított, több helyzetet is kialakított, mégis a Diósgyőr szerzett vezetést első valamire való ellentámadásából. A gól után is a kispestiek maradtak aktívabbak, s Torghelle révén egyenlíteniük is sikerült.

A folytatásban visszavettek a csapatok a tempóból, ezzel együtt is inkább a fővárosiak irányították a játékot, de sokkal kevesebb veszélyes akciót vezettek, mint az első játékrészben, míg a Diósgyőr továbbra is gyors ellentámadásokra alapozott. A győztes gólt egy védelmi hibát kihasználva a hazaiak szerezték meg a hajrá kezdetén.

MTI