Labdarúgó NB I – A Honvéd nyert az MTK otthonában

Akt.:
Budapest, 2017. február 18. A kispesti Ivan Lovric (j) és Myke Ramos Bouard, az MTK játékosa (b) az OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott MTK Budapest - Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Hidegkuti Nándor Stadionban 2017. február 18-án.
Budapest, 2017. február 18. A kispesti Ivan Lovric (j) és Myke Ramos Bouard, az MTK játékosa (b) az OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott MTK Budapest - Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Hidegkuti Nándor Stadionban 2017. február 18-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – A Budapest Honvéd szombaton 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A kispestiek hét bajnoki találkozó óta veretlenek, míg a kék-fehérek hét meccse nyeretlenek az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-2 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2760 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Torghelle (60., 11-esből), illetve Lanzafame (49.), Eppel (78., 11-esből)
piros lap: Torghelle (66.)
sárga lap: Poór (37.), Ramos (86.), illetve Koszta (45+1.)

MTK Budapest:

Petkovic – Baki, Poór, Vass, Vadnai – Borbély (Kolomojec, a szünetben), Katona, Vogyicska, Kanta – Torghelle, Ramos

Budapest Honvéd:

Gróf – King, Lovric, Bobál (Kabangu, 75.), Laczkó – Gazdag, Kamber, Hidi – Eppel (Holender (83.), Koszta (Zsótér, 54.), Lanzafame

Nem kezdődött nagy iramban a találkozó, az első kaput eltaláló lövésre több mint negyedórát kellett várni. A későbbiekben sem forogtak igazán veszélyben a kapuk, de a Honvéd valamivel veszélyesebben futballozott az első félidőben.

A folytatásban a dobogós helyért harcoló kispestiek hamar vezetést szereztek az olasz Davide Lanzafame találatával, de a bennmaradásért küzdő MTK az egykori honvédos Torghelle büntetőjével pár percen belül egyenlített. A gólváltást követően kissé elszabadultak az indulatok és éppen Torghelle jutott a kiállítás sorsára. Emberelőnyben a Honvéd nagy erőket mozgósított a győztes gól megszerzéséért, melyet szintén büntetőből ért el. A hajrában az emberhátrány ellenére beszorította ellenfelét az MTK, és helyzetei is voltak, de másodjára nem tudott egyenlíteni.

– MTI –Sporthírek