Labdarúgó NB I – A Haladás másodszor is kikapott a Ferencvárostól

Budapest, 2015. október 17. A szombathelyi Angyal Zsolt (b) és Nagy Ádám a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Ferencváros - Szombathelyi-Swietelsky Haladás mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2015. október 17-én.
Budapest, 2015. október 17. A szombathelyi Angyal Zsolt (b) és Nagy Ádám a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Ferencváros - Szombathelyi-Swietelsky Haladás mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2015. október 17-én. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – A Ferencváros házigazdaként 3-1-re győzött a Haladás ellen szombat este, a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának zárómérkőzésén.

Az FTC több mint egy éve, 2014. október 4-én vesztett legutóbb bajnoki mérkőzést, a veretlenségi sorozata tehát immár 32 találkozó óta tart, a Groupama Arénában pedig továbbra sem kapott ki az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Ferencvárosi TC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (2-0)

Groupama Aréna, 7869 néző, v: Erdős

gólszerzők: Sesták (19.), Varga R. (37.), Ramírez (79.), illetve Nagy P. (59.)
sárga lap: Pintér Á. (65.), Nalepa (85.), illetve S. Wils (88.), Fehér (92.)

FTC:

Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera, Nagy Á. – Varga R. (Pintér Á., 62.), Sesták, Lamah (Nagy D., 80.) – Böde (Busai, 84.)

Haladás:

Király – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – Nagy P., Fehér, Németh M. (Medgyes, 82.) – Ugrai (Th. Wils, 70.), Gaál, Halmosi

Bár a játéknap előtt a tabella második helyén álló Haladás csak a Ferencvárostól kapott ki, még az első fordulóban, számítani lehetett a hazaiak komoly mezőnyfölényére, ami az első félidőben gólhelyzetekkel is párosult. Amikor a szlovák válogatott Stanislav Sesták közelről a hálóba lőtt, az asszisztens lest intett, a játékvezető viszont – helyesen – felülbírálta, és megadta a gólt, hiszen a szombathelyi Nagy Patrik sarkáról került a légiós elé a labda. A 37. percben egy gyors ferencvárosi ellentámadás végén Gera Zoltán passzát Varga Roland védhetetlenül lőtte a kapu rövid felső sarkába.

A második felvonásban jelentősen megváltozott a játék képe, mivel az FTC visszaállt, ezzel alaposan felbátorította ellenfelét, amely előbb a keresztlécet találta el, majd Nagy Patrik révén szépített. A meccs a 79. percben dőlt el végérvényesen, amikor a hazaiak ecuadori légiósa, Cristian Ramírez megszerezte első magyar élvonalbeli gólját.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s