Friss hírek

2009.01.12. 16:56

SZMOGRIADÓ - Kedd hajnalban megszűnhet a fővárosi forgalomkorlátozás

<p>Valószínűleg kedden hajnalban véget érhet a szmogriadó Budapesten - mondta a Független Hírügynökségnek a városháza kommunikációs igazgatója hétfő délután. Nyáry Krisztián hozzátette: a hajnali órákban értékelik a szállópor koncentráció alakulását, a döntés csak ezután születhet meg. Ha a riasztási fokozat megszűnik, akkor ismét korlátozások nélkül közlekedhetnek az autók Budapesten.</p>

Ha a szállópor koncentrációja nem csökken jelentősen, akkor az úgynevezett "tájékoztatási fokozat" lép életbe. Ebben az esetben csak a nyílt téri égetés tilalma marad életben a fővárosban. A budapestiek csaknem fele komolyan vette a szmogriadó riasztási fokozatát és hétfőn nem használta páratlan rendszámú autóját - derült ki abból a forgalomszámlálásból, amelyet a főpolgármesteri hivatal megbízásából hétfőn reggel a város két pontján végzett a Fővárosi Közterület-felügyelet.

A főpolgármester vasárnap rendelt el szmogriadót Budapesten, miután a szálló por koncentrációja két napon keresztül meghaladta az egészségre veszélyes értéket. A rendelet szerint páros napokon, a páros, míg a többi napon a páratlan rendszámú járművek közlekedhetnek Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!